Omdat meiden in Guatemala ook een kans verdienen!

Vrouwen in Guatamala krijgen niet dezelfde kans als wij, terwijl zij die wel verdienen! 

(english version bellow)

Once in a lifetime Challenge en die gaan wij aan!

In februari 2020 gaan wij 400 kilometer fietsen door Guatemala voor een heel mooi doel. Namelijk een betere toekomst voor de meisjes daar! Dit is niet zomaar even fietsen. Dit is een mountainbiketocht van 7 dagen – 400 kilometer – 50% offroad – 7000 hoogtemeters!

Wij zijn Marit en Lize en in februari 2020 gaan wij de rit van ons leven tegemoet.

Wij zijn gewend om onafhankelijk te zijn, zelf een stem te hebben en over onze eigen toekomst te beslissen. De meisjes in Guatemala zijn dit niet. Met dit project gaan wij tienerzwangerschappen in Guatemala tegen. En dit begint met beter onderwijs en voorlichting voor de meisjes daar.

Dit gaan wij doen door in februari 400 kilometer te gaan fietsen door Guatemala.  Met deze reis gaan wij geld ophalen voor Cycle for Plan, Plan International Girls First. Deze organisatie helpt meisjes in landen zoals Guatemala om een toekomst op te bouwen. Dat doen ze bijvoorbeeld door de meisjes daar te leren welke rechten zij hebben, dat zij een opleiding kunnen volgen en zelfs kunnen gaan werken. Tijdens onze reis door Guatemala gaan wij het project die wij met deze reis steunen bezoeken, om met onze eigen ogen te zien wat het geld dat wij met elkaar hebben opgehaald voor deze vrouwen doet. 

Plan International werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Daarom gaan wij met deze fietstocht geld inzamelen voor Plan International, Girls First!  

Ons doel is om minimaal €8000 op te halen. Dit gaat allemaal naar het project in Guatemala. En de kosten om deze reis te kunnen maken van €2000 betalen wij zelf! Dit wordt niet betaald van die €8000

Help jij ons mee, steun jij onze actie? Voor een beter leven voor de meisjes in Guatemala?

Elke bijdrage telt. 

Ons motto - Klein bedrag, doneren mag!

Volg ons daarnaast ook via Facebook en instagram -> GuateMaLi_cycleforplan daar delen we al onze acties en voortgangen. 

Namens de meisjes in Guatemala en ons, Marit en Lize

BEDANKT - GRACIAS

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

English version 

 

February 2020 we’re going to bike 400 kilometers in Guatemala for a very good charity. A better future for the girls there!

Because the girls in Guatemala also deserve an equal chance in life!

We’re used to being independent, to be in charge of our own lives and future. With this project we’re going to help prevent child pregnancy. And preventing starts with good education and good information for the girls there!

So with this bicycle tour, we are going to raise money for Plan International, Girls First!

Plan International works on sustainable poverty reduction and a better life for children in developing countries. With special attention for equal rights and chances for girls.

This organization shows girls in countries like Guatemala how they can build up their own future. They start by telling the girls that they have a choise in life. That they can go to school, that they have rights and that they can go to work if they want. That’s where the fundament of a good future starts.

 

Our goal is to raise at least €8000, all this money goes to the projects in Guatemala. And the costs for making this trip, around €2000 each, we will pay by ourselves.

Will you help us? Will you support our cause? For a better life for the girls in Guatemala!

Kind regards from Marit and Lize, and the girls in Guatemala!

Every the smallest help counts!

Thank you!!

You can also follow us on @Guatemali_cycleforplan

Teamleden

Laatste blogs

Bekijk alle
29 maart 2020 GuateMaLi is veilig terug in Nederland Lieve volgers, supporters, donateurs. Hier weer even een berichtje van GuateMaLi. Inmiddels zijn wij weer veilig terug in Nederland en daarom wilden wij jullie graag nog even laten weten hoe wij het hebben gehad in Guatemala.  Laten we eerst beginnen met dat Guatemala echt een fantastisch mooi land is. En dat onze fietsreis dan ook een once in a lifetime experience was. We hebben 7 dagen niks anders gedaan dan intens genoten. Van de omgeving, de mensen in het land, het constant wisselende landschap en weer, en de fantastische groep waar wij mee fietsten die werd begeleid door geweldige mensen uit zowel Nederland en Guatemala. We hebben keihard gefietst, gelachen, gevochten, gezweet, gehuild en GENOTEN. We zijn langs de verschillende projecten van Plan International geweest die wij met ons opgehaalde geld sponsoren. Daar hebben we meisjes die onderdeel waren van het project gezien en die met eigen woorden konden vertellen hoe goed ze geholpen worden door de projecten van Plan. Sommige meisjes vertelden hartverscheurende verhalen over dingen die zij meegemaakt hadden in hun jeugd. Maar daarnaast vertelde ze ook hoe dankbaar ze waren dat ze nu zelf konden kiezen voor hun eigen toekomst, een opleiding kunnen volgen door de hulp van Plan. Naast dat het soms intens verdrietig was om te horen, waren de dappere woorden en de moed van deze meisjes hoopvol en daardoor kreeg onze bijdrage hieraan nog meer waarde. Elk actie die we hebben gerealiseerd, al ons bloed zweet en tranen wat erin is gaan zitten, was het allemaal dubbel en dwars waard. Als je zag wat het deze meisjes opleverdeWe zijn nu, veilig hier terug in Nederland, nog dankbaarder met wat wij hebben, onze scholen, onze welvaart en onze positie als vrouwen in de maatschappij. Dit is iets wat we nooit voor lief mogen nemen!  Mocht je nog meer van onze reis willen lezen dan kun je op de website van cycleforplan - Guatemala reis 2 nog wat blogs en video's vinden. Of via Instagram of Facebook. Daar staan ook meer foto’s en verhalen.  Nogmaals bedankt aan iedereen die ons heeft gesteund, zowel mentaal als financieel. Namens ons, Marit en Lize en de meisjes in Guatemala GRACIAS!    Foto's: Michiel Stock 
Lees meer

Laatste donaties

€ 15
09-02-2020 | 14:09

Arjan

Heel veel succes met jullie avontuur. Aan de voorbereiding in de Trigym heeft het niet gelegen natuurlijk!
Lees meer
Bekijk alle
Delen