Fietsen voor en door Guatemala!

Ieder jaar een sportief doel. Dit jaar een sportief doel met een heel bijzondere lading. Samen met ‘Cycle for Plan’ naar Guatemala – om daar 450km te trappen, 8.000 hoogtemeters te knallen, 7 dagen lang dirt roads te doorstaan, maar nog het meest bijzondere: bij de mooie projecten van Plan Nederland langsgaan. Hiermee zetten wij ons in voor de strijd tegen tienerzwangerschappen. En daar hebben wij een hoop voor nodig: €8.000 aan sponsorgeld en een hoop kracht en doorzettingsvermogen. Wij kunnen alle steun gebruiken!


WIE ZIJN WIJ?

Twee meiden van 27 en 34 jaar oud. Met ieder jaar een sportief doel. Vorig jaar hebben wij het hele jaar samen getraind – om in oktober samen de halve marathon in Eindhoven te rennen. Dit jaar gaan wij er opnieuw samen op uit – om ons klaar te stomen voor 450km fietsen op een mountainbike, met 8.000 hoogtemeters in een ander klimaat, en een emotionele lading.

Wij hebben elkaar leren kennen op het werk, en gelukkig: het klikt goed! Beide creatief, beide sportief maar ook allebei heel bescheiden. Dit sluit goed aan, maar kunnen we ook goed gebruiken om het sportieve doel van dit jaar te behalen. Op een creatieve manier €8.000 aan sponsorgeld proberen binnen te halen. Ons samen klaarstomen voor de sportieve uitdaging. Maar ook samen groeien door onze bescheidenheid los te laten: leren vragen en brutaal zijn om sponsorgeld binnen te halen.


WAAROM DIT DOEL?

Onze eigen grenzen verleggen is ons al eens gelukt. En dit smaakt naar meer. Met een mooi initiatief als ‘Cycle for Plan’ verleggen we onze sportieve grenzen opnieuw, overwinnen we onze mentale grenzen en tegelijkertijd kunnen we iets ontzettend moois betekenen voor een kwetsbare groep ver over de Nederlandse grenzen.

In Nederland hebben we het goed. Dat weten we. Het blijft dan ook verbazingwekkend hoe groot het verschil met andere landen, waaronder Guatemala, kan zijn. Guatemala kent helaas veel armoede en geweld. In Guatemala zien de meisjes, jong moeder worden als de enige manier om hier aan te ontsnappen – wat resulteert in het gegeven dat ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen voor haar 20ste een kind heeft.

Het zou mooi zijn als ze hiermee geholpen zouden zijn – maar helaas werkt het vaak andersom. Jong kinderen krijgen remt juist de persoonlijke ontwikkeling waardoor de kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen juist kleiner worden. En dat wil Plan Nederland juist voorkomen, door zich in te zetten met verschillende projecten om o.a. de bewustwording bij deze meisjes te vergroten. Met het doorbreken van bestaande taboes rondom het recht van vrouwen en seksuele voorlichting, lobbyen bij beleidsmakers en politici over de economische voordelen probeert Plan Nederland het tienerzwangerschappen en daardoor ook tienerhuwelijken tegen te gaan.


WAT GAAN WE DOEN?

Om ons steentje bij te kunnen dragen hebben wij minimaal €8.000 aan sponsorgeld nodig. Wij zetten verschillende acties op touw onder de naam ‘elra.’ + wat dat we op dat moment doen, bijvoorbeeld:

  • elra.maakt: textielproducten met een goed verhaal, straks te zien en te koop via onze Instagram-pagina (@elra.maakt).
  • elra.verloot: een loterij met gesponsorde producten. Heb jij een product dat je graag wilt aanbieden? Let us know!
  • elra.oppad: (hopelijk) met een shitload aan kleding naar een grote vlooienmarkt voor verkoop. Heb jij mooie items liggen die je niet meer draagt en geschikt zijn voor onze leeftijdsgenoten dan ontvangen we die graag!
  • elra.serveert: iedere maandagochtend verkopen we verse smoothies – in mooie inmaakglazen van Braumarkt – op kantoor bij Brabantia.
  • elra.fietst: wij gaan kei hard trappen. Wil jij lappen?


WAT KUN JIJ DOEN?

Wil je graag meedenken? Graag! Voel je vrij om je ideeën met ons te delen. Dit kan gewoon via de mail. Ons mailadres is elra.oppad@gmail.com. Maar nu iets concreter:

  • Een mooi bedrag doneren zien we het liefst! Help ons die 8000 € verzamelen.
  • Heb jij een leuk product of een leuke dienst voor in onze loterij? Laat van je horen! Wat we al hebben verzameld? 1x Brabantia Bo Touch Bin, 1x Brabantia Strijkplank, 1x Brabantia Flatback+, 4x Swinkels bierpakket, 10x Bakvormpjes.
  • Lijkt shirtsponsor zijn je iets? Laat van je horen! Mail ons op ons mailadres: elra.oppad@gmail.com.
  • Ben of ken jij een fruithandelaar die ons graag wil helpen? Fruit kunnen wij goed gebruiken voor onze verse smoothies.


WAT GEBEURT ER MET JE GELD?

89% wordt besteed aan de doelstelling, 8% wordt besteed aan fondsenwerving en 3% wordt besteed aan beheer en administratie.

BEDANKT! Voor vragen of opmerkingen: elra.oppad@gmail.com.

Teamleden

Laatste blogs

Bekijk alle
30 september 2019 Trekking! De trekking is gedaan! De winnende lotnummers zijn bekend. Maar we willen jullie eerst allemaal bedanken. Mede dankzij jullie hebben we 172 lootjes verkocht en hiermee €1670 opgehaald! Nieuwsgierig of je iets hebt gewonnen? Kijk dan snel hier onder. Hier staat de lijst met winnende lotnummers. Mocht je het leuk vinden, dan kun je de trekking terugkijken.  Meld je bij Eline of Laura voor je prijs. De prijzen dienen voor 15 oktober opgehaald te zijn. Na deze datum worden de prijzen gebruikt voor een volgende actie. Winnende lotnummers: Bakvormpjes:619435458430615113439143614134 The Hunger Project voorraadbus:451463650403437654410117417459 Rustieke kaars:461 Rugzak:136 Hammamdoek:604 Strandlaken:448114 Tasty+ keukentools:301 Bioscoop kaartjes:444 DutchDeluxes short:111 Bavaria krat:606429428 Strijkplank, maat D - Botanical:121 newIcon pedaalemmer, 30 liter - Patrice:647 FlatBack+, 30 liter - Mineral Blue:104 Bo Touch Bin, 11+23 liter - Daisy Yellow426
Lees meer

Laatste donaties

€ 15
13-01-2020 | 21:39

Anoniem

Laura is mijn stimulans op maandag bij het sporten om het beste eruit te halen. Met de actie hoopt Laura het beste eruit te halen voor meisjes in Guatemala en dat ondersteun ik graag.
Lees meer
Bekijk alle
Delen