Chantal & Romy

Fietsen voor de meisjes in Guatemala

Nog te gaan

van totaal € 8.000 (12%)

Wij zijn Chantal en Romy: twee meiden die zich heel gelukkig prijzen dat wij in Nederland geboren zijn. Geluk dat wij zien in: vrijheid, dromen najagen, kansen omarmen, mogen zeggen wat wij denken en zelf je eigen leven kunnen bepalen. Wij hebben kind en puber kunnen zijn. Plezier maken en een zorgeloos leven leiden. Het ontdekken en zien van de wereld, kunnen studeren en opgroeien in een veilige thuisbasis.

Vorig jaar hebben wij ons ingezet voor een weeshuis in Sri Lanka. Dit jaar fietsen wij voor de meisjes in Guatemala!

In Guatemala is het helaas anders: 20% van de meisjes in Guatemala is vóór haar 18e getrouwd. Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar 20e een kind. En 44% van de mannen vindt dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden. Ook zien meisjes in Guatemala het moederschap vaak als de enige manier om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Meisjes worden beschouwd als minderwaardig en zitten gevangen in een rol waar ze alleen geschikt zijn om voor het huis en kinderen te zorgen en een man te hebben. Over het gebruik van voorbehoedsmiddelen hebben meisjes en vrouwen sowieso weinig te zeggen; dat bepalen de jongens of mannen.

Geweld verwoest het leven van talloze kinderen en tieners in het hele land. Verkrachting is vaak de oorzaak van een tienerzwangerschap. Door jong trouwen en/of kinderen krijgen wordt hun ontwikkeling geremd, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

Wat gaan wij doen?
€ 4.000,- sponsorgeld ophalen (per persoon)
400 km mountainbiken (60 km per dag)
8.000 hoogtemeters in 8 dagen

Wat gebeurt er met jouw geld?
1. Van de € 8.000,- dat ons team ophaalt, gaat € 2.000, - naar onze twee toekomstige "sponsorkinderen" in Guatemala 
(welke wij daar ook gaan ontmoeten) en naar de gemeenschap waarin deze kinderen leven.
2. De overige € 6.000, - gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2020 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.

Wat doet Plan?
Plan Nederland zet zich met verschillende projecten in om deze armoede en de bijbehorende tienerzwangerschappen tegen te gaan. Met onder andere de bewustwording bij deze meisjes van de gevolgen, het doorbreken van bestaande taboes rondom het recht van vrouwen en seksuele voorlichting, lobbyen bij beleidsmakers en politici over de economische voordelen probeert Plan Nederland het tienerzwangerschappen en daardoor ook tienerhuwelijken tegen te gaan.

Hoe kan jij ons helpen?
Wij hebben minimaal € 8.000,- aan donaties om mee te doen aan deze fantastische uitdaging. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de projecten in Guatemala. Deze projecten bezoeken wij ook tijdens onze fietstocht, zodat wij met onze eigen ogen kunnen zien hoe de donaties worden besteed.

Belangrijk om te weten
De kosten van de reis en het verblijf betalen wij volledig zelf.

Kom in actie voor de meisjes in Guatemala!
Wij proberen zoveel mogelijk geld op te halen, heb jij nog leuke ideeën voor ons? Wil jij ons sponsoren, volgen of aanmoedigen? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje!

Deel onze actie gerust met vrienden, familie en collega’s!
Alle hulp is welkom!

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 21-08-2019 | 21:49
€ 5 21-08-2019 | 20:19
€ 5 21-08-2019 | 20:06 Omdat ik dit een geweldige actie vindt!
€ 5 21-08-2019 | 19:52
€ 10 21-08-2019 | 19:42