Cycle for Plan is een sportieve uitdaging. Of je nu gaat fietsen in Malawi, Guatemala of Thailand: hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kan genieten van de reis. Het team van Cycle for Plan zal jou helpen bij de voorbereidingen van het trainen en fondsenwerven. 

Training

Cycle for Plan biedt diverse fietsclinics om ervoor te zorgen dat jij genoeg kennis en ervaring hebt voordat je op reis gaat. Tijdens de fietsclinics worden verschillende onderwerpen behandeld zoals klimmen, technische mountainbike trails en lange afstanden. Er wordt rekening gehouden met zowel de beginnende fietser als de meer ervaren fietser. We raden je aan bij zoveel mogelijk clinics aanwezig te zijn. Het leuke aan de trainingen is dat je je niet alleen voorbereidt op het fietsen, maar dat je ook je medereizigers en andere Cycle deelnemers leert kennen. 

Clinics van Cycle for Plan
Allround clinic

In deze training worden gevarieerde aspecten behandeld. We maken kennis met de fiets en laten zien hoe je de juiste fietshouding aanneemt. Daarnaast leren we remmen met schijfremmen en schakelen tijdens klimmen en dalen. Fietstechniek, bochtenwerk en onverhard rijden komen ook aan bod tijdens deze clinic. We passen de technieken toe in de praktijk op een gevarieerde route over asfalt, gravel en singeltracks in de bossen.

Fiets: Mountainbike

Locatie: Utrechtse Heuvelrug, Driebergen, Zeist

Klimtraining

In Malawi, Guatemala of Thailand fietsen we naar grote hoogten. Om je hier op voor te bereiden is het essentieel om ook in Nederland hoogtemeters te maken. Gelukkig heeft de Utrechtse Heuvelrug enkele pittige heuvels die we tijdens deze clinic gaan bedwingen. We fietsen over asfalt, gravel en singletracks. Veel klimmen en dalen staat op het programma.

Fiets: Mountainbike

Locatie: Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Amerongse berg

Pre-departure (lange tocht)

Deze training vindt plaats vlak voor jouw vertrek; we gaan er van uit dat je inmiddels regelmatig op de fiets hebt gezeten. We gaan een dag nabootsen zoals je die ook in Malawi, Vietnam of Guatemala kan verwachten. Een stevige tocht met ruime afstand, gecombineerd met hoogtemeters. We fietsen over asfalt, onverharde paden en gravelstroken. Voorafgaand aan de fietstocht krijg je tijdens de pre-departure training ook een inhoudelijke presentatie over de reis en de laatste voorbereidingen. 

Fiets: racefiets of mountainbike

Locatie: Veluwe, Rheden, Posbank

Deelnemen aan clinic, afmelden en kosten
Delen