Zita voor Guatemala

Hai,

Ik ben Zita en ik ga met Plan fietsen tegen tienerzwangerschappen in Guatemala, in de hoop een mogelijkheid te creëren voor meisjes om zelf een keuze te kunnen maken. Geïnformeerd en wel. 

20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd. Ruim 50% (!!!) van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind. En 44 procent van de mannen vinden dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden.

Best vreemd toch? Vervolgens krijg je een soort cirkel-effect: door zo jong moeder te zijn is er geen tijd voor onderwijs, geen kans op ooit werken en zelf verdienen en een steeds grotere kans dat de volgende generatie exact hetzelfde zal ervaren. 

Wanneer je de positie van jonge vrouwen versterkt, is de kans dat zij jong zwanger raken kleiner, blijven zij langer op school, hebben ze kans op een beter betaalde baan en zullen ze dat geld weer steken in de toekomst van hun kinderen. En dat was dan ook nog eens een eigen, geïnformeerde keus.

Wat ik nu dus ga doen:

Ik ga mn billen eraf fietsen voor de volgende uitdaging:

500 kilometer op een mountainbike, 8000 hoogtemeters in 8 dagen en onderweg de projecten van Plan bezoeken.

Ruim zes maanden de tijd om te trainen (fietsbillen kweken) op een mountainbike. 

Om dit allemaal mogelijk te maken, betaal ik mijn eigen reis en vraag ik de donateur een bijdrage voor de projecten. Als ik niet genoeg sponsorgeld ophaal, gaat de reis voor mij niet door. Het geld gaat natuurlijk wel naar Plan.

Waarom moet je mij steunen?

Mensen die mij kennen weten dat ik hou van actie ondernemen. Ik durf elke donateur te beloven dat ik dit ook voor Plan zal gaan doen. 

Ik heb minimaal €4.000,- aan donaties nodig om mee te doen aan deze super dikke uitdaging.

Dat zijn 400 mensen die een tientje doneren. Moet te doen zijn.

Wat gebeurt er met jouw geld?

89% wordt besteed aan de doelstelling | 8% wordt besteed aan fondsenwerving | 3% wordt besteed aan beheer en administratie

  1. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala (welke ik daar ook ga ontmoeten) en naar de gemeenschap en directe omgeving waarin ze leeft.
  2. De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2019 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.
  3. De kosten van de reis en het verblijf betaal ik volledig zelf. 

    Wat kan je nu doen om te helpen?
  1. Stort een mooi bedrag op deze website
  2. Deel mijn actie gerust met je vrienden, familie en collega's.

 Namens de meisjes in Guatemala, super thanks! 

 

Laatste blogs

Bekijk alle
06 oktober 2018 MEGA-donatie-alert! Wauw!! Het Jacoba van Wassenaer Fonds heeft een waanzinnige donatie gedaan om de projecten te onderstenen. Ik en de meisjes in Guatemala zijn ze enorm dankbaar. De reis komt steeds dichterbij... Mede dankzij alle mensen die ondersteunen. Het is nu al een super bijzondere ervaring.   Zo COOL!
Lees meer

Laatste donaties

€ 10
09-02-2019 | 00:25

Anoniem

Bekijk alle
Delen