Fietsen voor een betere toekomst!

Van 29 januari t/m 8 februari 2020 gaan Wouter en ik naar Guatemala om daar in 7 dagen tijd ca 450 km te fietsen. We fietsen dwars door Guatemala en bezoeken een aantal projecten van Plan Nederland. We zien dan met eigen ogen waar het sponsorgeld naar toe gaat en ontmoeten we onze sponsorkinderen.

Voordat we naar Guatemala vertrekken willen we graag in totaal € 8000,- ophalen om de projecten in de strijd tegen tienerzwangerschappen van Plan Nederland in Guatemala te ondersteunen.

Plan Nederland geeft meisjes in Guatemala een betere toekomst. Dit doen zij door te investeren in gerichte projecten tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken, maar ook middels het lobbyen voor wetswijzigingen of aanvullende wetgeving.

Waarom doen wij mee?

Wij willen graag een bijdrage leveren aan een beter leven van de meisjes in Guatemala. Zelf hebben we allerlei mogelijkheden gehad om onszelf te ontwikkelen en een opleiding te volgen. In Nederland is dit heel normaal, kinderen krijgen hier over het algemeen voldoende kansen.

Helaas is dat in Guatemala niet het geval.

  • Ruim 60% van de bevolking leeft in armoede.
  • Armoede en een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien, dragen ertoe bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala.
  • 20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd.
  • Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar 20e een kind.
  • 44% van de mannen vinden dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden.

In Guatemala zien meisjes het worden van moeder vaak als de enige manier om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Helaas blijkt vaak dat jong trouwen en kinderen krijgen hun ontwikkeling juist remt, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

Wij fietsen voor deze meisjes om hun toekomst te verbeteren en de kansen om zich te ontwikkelen en een opleiding te volgen te vergroten.

Wil jij ons helpen de meisjes in Guatemala een betere toekomst te bieden?

Sponsor ons in deze persoonlijke en sportieve uitdaging door op de ‘doneer nu’ button te klikken op deze team pagina. 

  • Van de € 8000,- aan sponsorgeld gaat € 2000,- naar een sponsorkind en de gemeenschap waarin hij/zij
  • De overige € 6000,- wordt besteed aan projecten in Guatemala georganiseerd door Plan Nederland.
  • De reis betalen we zelf, het sponsorgeld wordt direct besteed aan de projecten in Guatemala.

Kom in actie voor de meisjes in Guatemala! Girls first!

We proberen zoveel mogelijk geld op te halen, heb je nog leuke ideeën om geld op te halen? Laat het ons weten! Wil je ons sponsoren, volgen of aanmoedigen kijk dan op onze instagrampagina: https://www.instagram.com/w_en_y_cycle_for_quatemala2020/ en stuur ons een berichtje.

Deel onze actie gerust met vrienden, familie en collega’s! Alle hulp is welkom!

Laatste donaties

€ 25
24-01-2020 | 22:48

Marijke

Ik steun bij deze mijn collega Yvette! Zet m op kanjers!
Bekijk alle
Delen