Fietsen tegen tienerzwangerschappen

Keihard trappen tegen tienerzwangerschappen!

Het is zover, in februari 2019 fiets ik met ‘Cycle for Plan’ in Guatemala. Al meerdere jaren wilde ik me hieraan verbinden, en nu gaat het gebeuren!

7 dagen | 450 kilometer | 8.000 meter hoogteverschil | dirt roads | 25 graden

Waarom?

Ik wil graag een bijdrage leveren aan een beter leven van de meisjes in Guatemala. Ik heb het geluk om in Nederland te zijn geboren waar ik recht heb op onderwijs. Hierdoor kan ik mijzelf onderhouden en mijn eigen keuzes maken. 

In Guatemala is dat helaas anders: 20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd. Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind. En 44 procent van de mannen vinden dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden. In Guatemala zien meisjes het worden van moeder
vaak als de enige manier om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Helaas blijkt vaak dat
jong trouwen en kinderen krijgen hun ontwikkeling juist remt, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

Plan Nederland zet zich met verschillende projecten in om deze armoede en de bijbehorende tienerzwangerschappen tegen te gaan. Met o.a. de bewustwording bij deze meisjes van de gevolgen te vergroten, het doorbreken van bestaande taboes rondom het recht van vrouwen en seksuele voorlichting, lobbyen bij beleidsmakers en politici over de economische voordelen probeert Plan Nederland het tienerzwangerschappen en daardoor ook tienerhuwelijken tegen te gaan.

Jouw hulp!

Om mijn steentje bij te dragen heb ik minimaal € 4.000,- nodig. Ik ga hard trappen. Wil jij lappen?

Wat gebeurt er met jouw geld?

89% wordt besteed aan de doelstelling | 8% wordt besteed aan fondsenwerving | 3% wordt besteed aan beheer en administratie

  1. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala (welke ik daar ook ga ontmoeten) en naar de gemeenschap waarin ze leeft.
  2. De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2019 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.
  3. De kosten van de reis en het verblijf betaal ik volledig zelf. 

 Hoe kan je mij verder sponsoren?

  1. In het najaar organiseer ik een loterij. Hiervoor ben ik opzoek naar producten of diensten die ik als prijs kan aanbieden. Dus ben jij fotograaf, pottenbakker, winkeleigenaar, modeontwerper of danser? Wil jij een sjaal breien, een diner verzorgen, een portret schilderen of een huiskamerconcert geven voor het goede doel? Stuur mij dan een mailtje! cycleforplanguatemala@gmail.com
  2. Heb je nog andere ideeën hoe ik mijn beoogde sponsordoel (óf nog meer) kan behalen, schroom niet en bel of mail mij.
  3. Deel deze bijzondere en mooie actie gerust met je vrienden en familieleden.

 

Namens de meisjes in Guatemala, bedankt!

Voor vragen of opmerkingen: cycleforplanguatemala@gmail.com | 06-14597947

Laatste blogs

Bekijk alle
24 februari 2019 Dat was het dan, het zit erop! Na 10 dagen op pad met Cycle for Plan en 14 dagen reizen met Bob zijn we sinds gisteren weer in Nederland. En na 12 uur slapen vannacht kijk ik terug op een fantastische ervaring. De groepsdynamiek, de enorm fysieke uitdaging, het landschap op de fiets bewonderen, de aanraking met de Guatamalteekse cultuur en de ontmoeting met de door ons gesponsorde Guatemalteekse gemeenschap: het was een onvergetelijke rollercoaster. Eentje die ik nog moet laten bezinken, eentje die ik niet in een paar zinnen kan beschrijven, eentje die mij meer heeft gebracht dan dat ik van tevoren ooit had kunnen bedenken. Ik ben trots op de groep en op mijzelf. We hebben het geflikt, en dat zonder al teveel kleerscheuren. Via deze weg veel dank aan de hele bende Cycle peeps! Super tof om te ervaren hoe iedereen op zijn/haar manier een bijdrage heeft geleverd. Ook veel dank aan de organisatorische partijen van deze rollercoaster: Cycle for Plan, For All Reasons en Old Town Outfitters! Lees hier de blogs die door ons geschreven zijn (blog 4 komt uit mijn koker) die de reis aardig beschrijven. De bijgevoegde foto's zijn door Sven Cocu gemaakt.  Toedels! 
Lees meer

Laatste donaties

€ 10
29-01-2019 | 20:21

Coralie

Bekijk alle
Delen