Fietsen voor meisjes in Guatemala

Hi jij daar! Je bent al zo ver gekomen om op mijn actiepagina te klikken! Nu zou ik het ook heel lief vinden als jij mij wilt helpen! Maar waarvoor dan?

In januari 2020 ga ik fietsen voor meisjes in Guatemala!

Een fietstocht van 7 dagen door Guatemala. Totaal zullen we zo'n 400 km afleggen en diverse projecten bezoeken waar het opgehaalde geld heen zal gaan. Ik heb als doel om €4000,- sponsorgeld op te halen. Alle kleine beetjes helpen, dus steun jij mijn actie?!

 

Waarom doe ik mee?

Ik ben Stacey, 28 jaar jong en woon in Utrecht. Ik heb mijn scriptie afgerond en nu wordt het tijd voor een nieuwe en pittige uitdaging, maar tegelijkertijd ook een mooi doel te steunen. Voor mij is het vanzelfsprekend om te kunnen studeren en je eigen keuzes te maken. Voor deze meisjes is dat niet het geval. Ik wil graag een bijdrage leveren om deze meisjes ook een kans te geven om naar school te kunnen gaan en zo ook hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Wat zijn de problemen in Guatemala?

In Guatamala leeft ruim 60% in armoede. Ze leven in een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien. Seksueel geweld komt hier dan ook veel voor. Ruim 50 procent van de meisjes raken vroegtijdig zwanger. Zwangerschap op een te jonge leefstijd is niet alleen een probleem voor de gezondheid, maar ook de eigen ontwikkeling wordt hierdoor belemmerd. 

Stoppen met school en trouwen is vaak de enige optie: weg is hun jeugd én toekomst!

 

Wat doet Plan Nederland om deze meisjes te helpen?

Met het opgehaalde geld wordt de strijd tegen tienerzwangerschappen in Guatemala gesteund, door onder andere trainingen en voorlichtingscampagnes te geven over seksualiteit, anticonceptie en de gevolgen van een zwangerschap, zodat jongeren baas worden over hun eigen lichaam en toekomst. 

Omdat onderwijs essentieel is, voert Plan ook opleidings- en werkgelegenheidsprogramma’s uit. Jonge vrouwen krijgen met deze programma’s de kans hun opleiding af te maken en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Door deze combinatie zullen er minder tienerzwangerschappen voorkomen.

 

Help jij mij verder?! Ik ben je eeuwig dankbaar en deze meisjes ook!

Lieve groetjes,

Stacey

Laatste donaties

€ 112
27-01-2020 | 17:04

Jennemieke

Bekijk alle
Delen