Fietsen voor empowerment in Guatemala

Mijn motivatie

Iets goeds doen voor een ander, we willen het allemaal wel op een moment in ons leven. Ik besloot dit niet langer uit te stellen en de uitdaging aan te gaan met Plan International. Zij zetten zich wereldwijd in om jongeren, en met name meisjes, tools te geven om te werken aan een betere toekomst voor zichzelf. Door hen te empoweren om naar school te gaan of een eigen bedrijf te beginnen, kunnen we armoede, ongelijkheid en uitbuiting tegengaan. Help je mee?!

Wat ga ik doen?

In februari 2020 ga ik met een mooie groep mensen 450 km fietsen door Guatemala. We beginnen in Guatemala-Stad en doorkruisen het land, door bergen en dalen, op verharde en (vooral) onverharde wegen en ontdekken op deze manier de rijke cultuur en natuur van dit Midden-Amerikaanse land. Daarnaast kom ik in Nederland ook in actie door bijvoorbeeld:

  • Het organiseren van lunch op kantoor;
  • Het verkopen van baby- en peuterkleding met een goed verhaal (te koop via www.lika4kids.com/shop en @lika4kids)
  • Inzamelen van verjaardagsdonatie's;
  • Het organiseren van een motortour op 18 januari;
  • Het inzamelen en verkopen van kleding en woonaccessoires in de IJ-hallen op 25 januari (spullen zijn welkom!);
  • Het organiseren van een culinaire fietsroute door Haarlem en omgeving op 26 januari.

Waarom Plan International?

Plan International focust zich met name op de ontwikkeling van meisjes en vrouwen. Dit past erg goed bij mijn persoonlijke doelen en ambities om mensen meer bewust te maken van stereotypering van mannen en vrouwen. Ik geloof dat we door meer gendergelijkheid te creëren niet alleen sociale ongelijkheid tegengaan maar ook duurzame economische groei kunnen bewerkstelligen. 

Wat jij kunt doen

Steun mijn actie! Tijdens mijn fietsreis door Guatemala ga ik langs de projecten van Plan Nederland en zie ik met eigen ogen waar jouw geld voor gebruikt wordt. Natuurlijk is er ook een deel dat gebruikt wordt voor marketing- en overheidskosten maar dat deel is bij Plan International het laagst van alle goede doelen. Zo weet je zeker dat jouw donatie goed besteed wordt. 

Laatste donaties

€ 15
11-03-2020 | 23:24

Motormeiden

Motormeiden support jouw toffe plan om dit gewoon te doen! Zet hem op! Succes daar en hopelijk zien we jou een keer op een van de Motormeiden events!
Lees meer
Bekijk alle
Delen