Fietsen voor een beter toekomst in Guatemala!

20% van de meisjes trouwen voor hun 18e jaar en ruim 50% van de meisjes worden moeder voor hun 20e. Naar schatting sterven er gemiddeld 200 tienermoeders per dag als gevolg van een zwangerschap. Daarnaast zorgen kind huwelijken en zwangerschappen ervoor dat kinderen (vooral meisjes) vroegtijdig stoppen met school, gezondheidsproblemen oplopen, de kans op huiselijk geweld vergroten, de kans op een betaalde baan aanzienlijk verkleinen en zo zijn er nog veel meer gevolgen die de toekomst van een meisje afbrokkelen.

Ik ben zelf een meisje. Ik ben Sil en ik ben 18 jaar oud. Ik heb de kans gekregen om naar de basisschool en middelbare school te gaan en ik studeer nu een Hbo-opleiding. Deze kans heb ik gekregen doordat mijn ouders me hebben opgevoed in Nederland. Als ik in Guatemala was geboren, was de kans groot dat ik mijn basisschool niet af had gemaakt, nu al een aantal kinderen had, en uitgehuwelijkt was. Ik kijk heel anders naar mijn toekomst dan een leeftijdsgenootje uit Guatemala.

Papa en ik willen samen met het hele Cycle for Plan team de meisjes in Guatemala helpen. In januari – februari 2019 ga ik samen met mijn vader (Frans van Dommelen) de strijd aan tegen kind huwelijken. We gaan met zijn alle zorgen voor een betere toekomst voor meisjes in Guatemala en daar is geld voor nodig. Het doel is om ieder € 4000 (dus samen € 8000) op te halen. € 1000 van de € 4000 zal gebruikt worden om mijn eigen sponsor kind in Guatemala te helpen. We zullen daar allemaal ons eigen sponsor kind ontmoeten die we zullen steunen met het gesponsorde geld zodat we samen naar een mooie toekomst kunnen kijken. De rest van het opgehaalde geld zal naar het project Cycle for Plan Guatemala 2019 gaan. Het wordt besteed aan de projecten in Guatemala die we ook zullen bezoeken tijdens de fietstocht.

Wil jij samen met ons mee de toekomst voor de meisjes verbeteren?
Doneer dan nu! Alle beetjes helpen!

Heeft u nog leuke ideeën om geld op te halen? Laat het ons dan meteen weten. Papa en ik hebben samen een Facebook pagina aangemaakt. https://www.facebook.com/CycleForPlanFransSil/

Daar kunt u:
— Vragen stellen
— Meer informatie vinden
— Ons volgen tijdens onze voorbereidingen en sponsor acties.
— Ons volgen tijdens onze tocht in Guatemala

Contact:

Sil-van-dommelen@hotmail.com

+316 49 68 72 32

Laatste blogs

Bekijk alle
05 september 2018 Toermee  De laatste Toermee in Boekel. Zondag 16 September zal de laatste Toermee plaatsvinden. De Toermee is een gezellige 50km fietsroute voor alle leeftijden! Met deze tocht wordt geld opgehaald voor verschillende goede doelen, waar wij er een van mochten zijn!! Doe gezellig mee en fiets ook voor de meisjes in Guatemala :) https://www.inboekel.nl/laatste-keer-toermee-boekel-venhorst/ 
Lees meer

Laatste donaties

€ 5
05-05-2020 | 17:18

Anoniem

Bekijk alle
Delen