Fietsen voor de meisjes in Guatemala

BENEFIET AVOND - VRIJDAG 13 DECEMBER
fase fier te Bakkum

 
locatie: van oldenbarneveldweg 25
 
 
Kom jij ook op onze benefietavond? Deze avond staan de meisjes in Guatemala centraal en kun je naast een drankje en een dansje ook bieden op fantastische prijzen tijdens de veiling of een lootje kopen voor de loterij! Ben jij er ook bij?

------------------------------------------------------------------

 

Wij zijn Chantal en Romy: twee meiden die zich heel gelukkig prijzen dat wij in Nederland geboren zijn, in vrijheid, met gelijke rechten en kansen, kunnen studeren en als kind opgroeien in veiligheid en geborgenheid. Dit lijkt normaal, maar voor velen ondenkbaar... 

Vorig jaar hebben wij ons ingezet voor een weeshuis in Sri Lanka. Dit jaar fietsen wij voor de meisjes in Guatemala!

In Guatemala worden meisjes misbruikt en als minderwaardig beschouwd. Geweld en verkrachting zijn aan de orde van de dag en veroorzaken vaak tienerzwangerschappen. Voorbehoedsmiddelen zijn er niet of worden hierbij vanuit een overtuiging niet door de man gebruikt.Naast verkrachting worden meisjes gedwongen om heel jong te trouwen en soms zelfs al op hun 13e kinderen te krijgen. Hierbij worden ze vaak aangemoedigd door ouders die daarmee zelf aan armoede hopen te ontsnappen.

Zwangerschap op zeer jonge leeftijd is verwoestend en kan resulteren in hoge sterfte onder tienermeisjes. Ook krijgen deze meisjes te maken met onderontwikkeling, armoede, verstoting, misbruik en huiselijk geweld.

Wat gaan wij doen?
Na 6 maanden intensieve training, gaan wij 400 km mountainbiken (60 km per dag) met 8.000 hoogtemeters in 8 dagen door de bergen van Guatemala en hiermee € 4.000,- per persoon aan sponsorgeld ophalen.

Dit doen wij met Plan Nederland
Plan Nederland zet zich met verschillende lokale projecten in om armoede, geweld, verkrachting en tienerzwangerschappen tegen te gaan. Door het bewust maken van de inheemse gemeendschap over de ernstige gevolgen en het doorbreken van bestaande taboes rondom de rechten van vrouwen, seksuele voorlichting en lobbyen bij beleidsmakers en politici over het wetgeving, gelijke rechten en het bieden van een toekomstperpectief voor vrouwen.  

Hoe kan jij ons helpen?
De lat ligt hoog. Wij hebben als team minimaal € 8.000,- aan donaties nodig om mee te kunnen aan dit project. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de projecten van Plan Nederland in Guatemala. Deze projecten bezoeken wij ook tijdens onze fietstocht, zodat wij met onze eigen ogen kunnen zien hoe de donaties worden besteed.

Wat gebeurt er met het sponsorgeld 
1. Van de € 8.000,- dat ons team ophaalt, gaat € 2.000, - naar onze twee toekomstige "sponsorkinderen" in Guatemala (welke wij daar ook gaan ontmoeten) en naar de gemeenschap waarin deze kinderen leven.
2. De overige € 6.000, - gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2020 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.

Belangrijk om te weten
Onze eigen kosten ( ca. € 2.750,- per persoon) voor de reis, het verblijf en materiaal hebben wij al volledig zelf betaald.
Dit vragen wij niet van onze sponsoren.

Kom jij ook in actie voor de meisjes in Guatemala!

Wij jij ons sponsoren; Doneer op guatemala.cycleforplan.nl/team/chantal-romy/doneren

Volg, deel en like ons via Instagram; @romy_chantal_cycleforplan

Heb je een goed idee, mail naar; romy_chantal_cycleforplan@outlook.com 

 

Laatste donaties

€ 540
14-01-2020 | 16:19

Prins Staal

Bekijk alle
Delen