Cycle for Plan International Guatemala 2020

Kom in beweging!

Van 29 januari t/m 8 februari 2020 fiets ik samen met Plan International door Guatemala. Met deze onvergetelijke uitdaging dragen we bij aan de onafhankelijkheid van meisjes en jonge vrouwen in dit land. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen krijgt voor haar twintigste een kind. Zo’n zwangerschap op jonge leeftijd vormt niet alleen een probleem voor hun gezondheid; meisjes worden hierdoor ook belemmerd in hun puberteit en hun kans op ontwikkeling.

Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. Plan geeft trainingen en voorlichtingscampagnes over seksualiteit, anticonceptie en de gevolgen van een zwangerschap, zodat jongeren baas worden over hun eigen lichaam en toekomst. Plan roept overheden ook op om seksuele voorlichting en gezondheidsdiensten voor jongeren op dit gebied makkelijk toegankelijk te maken.

Waarom dit belangrijk voor mij is?

Ooit fietste ik van Nederland naar China. Waarom? Omdat ik heb kunnen en mogen dromen als kind. Later heb ik de kans gekregen om deze droom te verwezenlijken. Fietsen is voor mij vrijheid en door te fietsen gaan we samen op weg naar meer vrijheid en geborgenheid voor meisjes. De wereld is klein. Samen kunnen we er iets groots van maken. Laten we samen op reis gaan!

Hoe kan jij helpen?

Ken je dat spelletje nog: 'ik ga op reis en ik neem mee'? Heel graag ga ik op pad met jouw morele en financiële steun. Alle donaties zijn hard nodig! Zie daarom de "doneer nu" button.

Good to know!

Streefbedrag: €4.000.
Kilometers: 400.
Hoogtemeters: 8.000

Het sponsorbedrag komt volledig ten goede van de projecten. 

De reis financier ik uit eigen middelen.

Mijn dank is heel groot!

Groet,

Rik

Laatste blogs

Bekijk alle
27 augustus 2019 Streekblad https://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/algemeen/793228/rik-de-haan-fietst-400-kilometer-in-guatemala-tegen-tienerzwangerschappen  
Lees meer

Laatste donaties

€ 10
30-01-2020 | 20:31

Anoniem

Succes Rik, mooi doel! Geniet van de reis op de fiets!
Bekijk alle
Delen