Tienerzwangerschappen: help mee en doorbreek de armoedecirkel!

Stel....
Je hebt een opgroeiende dochter. In Nederland geboren. Dan prijs je jezelf, net als ik, toch gelukkig? Zelf heb ik, naast een zoon, twee meiden; die in alle liefde en vrijheid hier opgroeien. Waar ze kind kunnen zijn, en puber. Waar ze op een doordeweekse dag bij de Coffeecompany zitten met hun vriendinnen. Via Snapchat en Instagram grappige foto's naar elkaar sturen. Samen huiswerk maken. En vooral plezier hebben en een zorgeloos leven leiden.  

Dat hun wiegje, en die van mij, in Nederland heeft gestaan, daar hebben we niks voor hoeven doen. Dat is puur geluk. Geluk dat zich vertaalt in vrijheid, dromen najagen, kansen pakken, kunnen zeggen wat je denkt en zelf aan het roer staan van je eigen leven. In mijn ogen echte rijkdom. 

Vanwege dit besef ga ik fietsen voor Plan Nederland. Om met mijn bijdrage ervoor te zorgen, dat de meisjes die in Guatemala opgroeien ook meer kansen en een betere toekomst krijgen. Alles begint met educatie en het stimuleren van het volgen van onderwijs. En dat zijn precies de projecten waar Plan Nederland zich in Guatemala op richt. 

Wat is mijn Plan? 

* 4.000 euro sponsorgeld ophalen
* 450 km mountainbiken
* 8.000 hoogtemeters in 8 dagen bedwingen
* in totaal 12 dagen onderweg zijn

Dat laatste, daar zie ik het meest tegenop. Ik ben niet eerder zo lang zonder mijn kinderen geweest. Ook is mountainbiken een nieuw avontuur voor me. En juist dat maakt me zo vastberaden: 'eyes on the prize' in de vorm van een betere toekomst voor meisjes in Guatemala, die dezelfde leeftijd hebben als mijn eigen dochters. Zodat zij ook samen huiswerk kunnen maken en plezier hebben zonder de zorg voor een baby omdat ze, door onwetendheid en gebrek aan kennis, als tiener onverwacht zwanger zijn geraakt. Want ook in Guatemala geldt: 'wie het kindje heeft, mag het houden'.

Waarom Guatemala?
Guatemala is een van de armste landen in Latijns Amerika. Ruim 50% van de meiden is voor hun 18e moeder, waardoor ze niet meer naar school kunnen. En dat is zo zonde. Meiden die wel onderwijs krijgen, worden mondiger en hebben meer kennis van zaken. De kans dat ze vervolgens jong zwanger raken wordt kleiner, ze blijven langer op school, hebben kans op een beter betaalde baan en het verdiende geld steken ze weer in de toekomst van hun kinderen. Daarmee doorbreken we samen de vicieuze cirkel van armoede.

Hoe kan jij me helpen?
Ik heb minimaal €4.000 aan donaties nodig om mee te doen aan deze fantastische uitdaging. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de projecten in Guatamala. Deze projecten bezoeken we ook tijdens onze fietstocht, zodat we met eigen ogen kunnen zien hoe de donaties worden besteed.

Doe je mee? Dank voor het storten van een mooi bedrag op deze website via 'Doneer nu'. Oh ja: delen = lief :)

Wat gebeurt er met jouw geld?
* Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar een 'sponsorkind' in Guatemala en naar de gemeenschap waarin ze leeft.
* De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2019 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala

Belangrijk om te weten
De kosten van de reis en het verblijf betaal ik zelf.

Namens de meisjes in Guatemala, en mijn eigen dochters: superveel dank! Tof dat je bijdraagt :).

Laatste donaties

€ 50
08-02-2019 | 23:09

Markieza/Anar

Bekijk alle
Delen