Marjolein van Dijk - Cycle for Plan Guatemala

Geef meisjes een toekomst: Girls First!

30 januari 2019 doe ik mee aan een fietstocht met Cycle for Plan Guatemala

In Guatemala worden veel meisjes te jong zwanger. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen is moeder voor haar 18e. Een zwangerschap heeft een enorme impact op het leven van jonge meisjes. Zwangerschap en bevalling op een te jonge leeftijd brengen enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan en op het doorbreken van de armoedespiraal. Plan strijdt tegen tienerzwangerschappen door meer perspectief te bieden op het gebied van onderwijs en werk. Ook zorgt Plan er voor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap. Ik ga daarom zeven dagen 450km fietsen met per dag 1.000 tot 1.600m hoogte klimmen om mijn steentje bij te dragen. Hiervoor moet ik als deelnemer €4.000 ophalen. Helpen jullie ook mee? 

Hoe wordt jouw geld besteed?

Met € 1.000 van het opgehaalde geld wordt mijn toekomstige sponsorkind in Guatemala  gesponsord voor de komende drie jaar. De overgebleven € 3.000 gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2019 en wordt geïnvesteerd in projecten tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. Alle kosten van de reis en het verblijf betaal ik natuurlijk helemaal zelf!

Kom in actie voor meisjes in Guatemala!

Alle donaties zijn van harte welkom, alvast enorm bedankt! 

 

Laatste blogs

Bekijk alle
26 januari 2019 Je kan me volgen! Hola! Na 3/4 dagen heel goed ziek te zijn geweest, gaat het vandaag gelukkig stuk beter en kan ik me eindelijk echt voorbereiden op de reis waar ik al bijna een jaar naar uitkijk! Voor iedereen die het leuk vindt, kan me volgen op:https://www.polarsteps.com/MarjoleinvanDijk4  Ik kom zondagochtend aan en ik zal samen met wat teamgenootjes in Antigua blijven. Woensdag verzamelen we met zijn allen in Guatemala City waar de reis donderdag echt zal gaan starten! We fietsen tm 8 feb en dan hebben de grote finale gehad. Maar mijn avontuur is dan nog niet voorbij! Mijn broer komt dan 10 feb in Guatemala aan en dan zullen wij samen nog veel mooie plekken in Guatemala gaan bezoeken!  Ik heb er heel veel zin in! Hasta pronto!   
Lees meer

Laatste donaties

€ 25
29-01-2019 | 22:58

Maartje en Derk

Bekijk alle
Delen