Maartje - Cycle for Plan Guatemala

In maart 2021 ga ik mountainbiken door Guatemala met als doel een betere toekomst voor meisjes in dit land.

De situatie in Guatemala
In Guatemala worden meisjes misbruikt en als minderwaardig beschouwd. Geweld en verkrachting zijn aan de orde van de dag en veroorzaken vaak tienerzwangerschappen. Voorbehoedsmiddelen zijn er niet of worden hierbij vanuit een overtuiging niet door de man gebruikt. Daarnaast worden meisjes gedwongen om heel jong te trouwen en soms zelfs al op hun 13e kinderen te krijgen. Hierbij worden ze vaak aangemoedigd door ouders die daarmee zelf aan armoede hopen te ontsnappen.

Zwangerschap op zeer jonge leeftijd is verwoestend en kan resulteren in hoge sterfte onder tienermeisjes. Ook krijgen deze meisjes te maken met onderontwikkeling, armoede, verstoting, misbruik en huiselijk geweld.

 

Wat gaan ik doen?
Ik ga een jaar lang intensief trainen om in maart 2021 klaar te zijn en 420 km te gaan mountainbiken (zo’n 60 km per dag) door het hooggebergte van Guatemala. Een route met 8.000 hoogtemeters! Hiermee hoop ik minimaal € 4.000,- aan sponsorgeld op te halen voor Cycle for Plan.

 

Belangrijk om te weten
De kosten voor de reis, het verblijf en materiaal heb ik al volledig zelf betaald. (ca. € 2.500,-) Dit vraag ik niet van sponsoren.
Al het sponsorgeld komt dus volledig ten goede aan Cycle for Plan projecten in Guatemala.

 

Dit doet Plan Nederland in Guatemala
Met het opgehaalde geld wordt de strijd tegen tienerzwangerschappen in Guatemala gesteund, door onder andere trainingen en voorlichtingscampagnes te geven over seksualiteit, anticonceptie en de gevolgen van een zwangerschap, zodat jongeren baas worden over hun eigen lichaam en toekomst. 

Omdat onderwijs essentieel is, voert Plan ook opleidings- en werkgelegenheid programma’s uit. Jonge vrouwen krijgen met deze programma’s de kans hun opleiding af te maken en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Door deze combinatie zullen er minder tienerzwangerschappen voorkomen, zullen meisjes kunnen ontsnappen aan de armoedespiraal en zullen jongeren beter in staat zijn een gezonde relatie met elkaar op te bouwen.

 

Help jij mij verder?

Dankjewel namens de meisjes in Guatemala!

 

Liefs,

Maartje

 

Laatste donaties

€ 250
27-10-2020 | 12:25

PwC

Bekijk alle
Delen