Fietsen voor een prachtig Plan!

Hoi!

Fijn dat je mijn actiepagina bezoekt! Van 29 januari tot 8 februari 2020 ga ik de uitdaging aan om, samen met een groep, in 7 dagen tijd 400km per mountainbike te fietsen in Guatemala voor een goed doel: het verbeteren van de onafhankelijkheid van meisjes en jonge vrouwen aldaar.

Ruim zestig procent van de bevolking in Guatemala leeft in armoede. Armoede en een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien, dragen ertoe bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala, met name in de inheemse gemeenschappen. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen krijgt voor haar twintigste een kind. Zo’n zwangerschap op jonge leeftijd vormt niet alleen een probleem voor hun gezondheid; meisjes worden hierdoor ook belemmerd in hun puberteit en hun kans op ontwikkeling. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan. Hierdoor is meer dan de helft van de jonge vrouwen in Guatemala werkeloos. En zonder betaald werk, kunnen zij de armoedespiraal niet doorbreken. Door mee te doen aan Cycle for Plan hoop ik bij te dragen aan een betere toekomst voor deze meisjes en jonge vrouwen.

Plan geeft trainingen en voorlichtingscampagnes over seksualiteit, anticonceptie en de gevolgen van een zwangerschap, zodat jongeren baas worden over hun eigen lichaam en toekomst. Plan roept overheden ook op om seksuele voorlichting en gezondheidsdiensten voor jongeren op dit gebied makkelijk toegankelijk te maken.

Hier in Nederland bestaat deze armoede en ongelijkheid gelukkig niet en ik prijs me gelukkig dat mijn dochter en andere kinderen hier zich veilig en volledig kunnen ontwikkelen. Graag draag ik via deze uitdaging een klein steentje bij aan het geluk van andere kinderen in de wereld. Al het geld wat ik via deze actie bij elkaar weet te sprokkelen komt rechtstreeks ten goede aan Plan.

Help je mee?? Alvast super bedankt!!

Geertje

Laatste blogs

Bekijk alle
12 januari 2020 Countdown!! Hoi allemaal, Het is even geleden dat ik een update heb geplaatst en mijn avontuur begint nu toch wel heel rap dichterbij te komen, dussss... hierbij nog een laatste pre-departure update! Het zijn drukke weken geweest. Naast de gezellige kersttijd met familie en vrienden en nogal wat carnavalsactiviteiten, heb ik vooral ook veel gesport. Van een uurtje stevig wandelen, enkele rondjes hardlopen, paar keer circuittraining in de sportschool en regelmatig met de Eerdse Renners op de weg, tot een paar mooie veldtoertochten, ATB traininkjes en toch wel de hele bijzondere pre-departure klim-clinic rondom de Posbank, alwaar ik de meeste van mijn mede avonturiers en de begeleiding heb ontmoet!! Hieronder een indrukje van de afgelopen 2 maanden 😊:   Verder nog de laatste inentingen gehaald, een halve apotheek aangeschaft aan middeltjes tegen zon, muggen, schuurplekken, darmproblemen, etc, etc en een heeeele mooie documentaire over Guatemala gezien op Netflix, met daarin allerlei plaatsen waar we ook langs zullen komen tijdens onze tocht. Samen met Sophieke een brief geschreven aan mijn sponsorkindje en haar familie, met een standje op de 'Vanderlande Cycling lovers' kick off mogen staan, energy bars voor tijdens het fietsen besteld, vrij geregeld voor Sophieke, zodat ze mij mee weg mag brengen naar Schiphol, elke dag een kwartier Spaans leren, Amerikaanse Dollars gewisseld met mijn collega en aankomende week een stapel Guatemalese Quetzals (lokale munt) ophalen bij het GWK. En dan vergeet ik vast nog vanalles 😅 . Kortom, het begint meer en meer werkelijkheid te worden en ik ben er denk ik wel klaar voor! Hieronder de tocht die we gaan maken, inclusief de hoogtemeters per dag:  In Polarsteps heb ik mijn reis al aangemaakt, dus daar kun je me al in zoeken en als je het leuk vindt kun je me volgen (ik vind dat zéker leuk 😊). Nog ruim twee weken en dan stap ik op het vliegtuig. Spannend spannend en wat zal ik Sophieke missen, maar.. laat het avontuur maar komen!! Tot de volgende update! Groetjes Geertje
Lees meer

Laatste donaties

€ 50
26-01-2020 | 11:53

Michel en Wendy

Bekijk alle
Delen