A powerfull ride – ik fiets voor de toekomst van meisjes in Guatemala

Heb jij alle kansen en support gehad om te worden wie je wil zijn? Ik wel, en daar ben ik echt ENORM dankbaar voor. Als ik ergens anders geboren was, zou dit namelijk heel anders zijn geweest.

Ik zou heel graag willen dat vrouwen over de hele wereld de kansen kunnen krijgen zoals ik die heb gehad. Plan International weet hoe we dit kunnen doen: (seksuele)voorlichting, opleidingen en (betere) medische zorg.

In november 2021* ga ik 420 kilometer fietsen hoog in de bergen van Guatemala om een bijzonder project van Plan te bezoeken (Route for Youth Economic Empowerment in Guatemala including corona prevention and work opportunities in communities of San Pedro Carchá). Hoe meer geld ik meeneem, hoe meer we kunnen doen! 

Zou jij willen helpen?

Guatemala
Guatemala bungelt onderaan het lijstje van gendergelijkheid. (Macho) mannen maken er de dienst uit. Dit heeft als resultaat dat vrouwen het op meerdere gebieden zwaar te verduren hebben. Zo is er veel geweld tegen vrouwen, wat vrijwel altijd onbestraft blijft, en hebben jonge vrouwen hetzelfde lot: zwanger raken van een oudere man en je de rest van je leven in dienst stellen van je gezin. Maar liefst één op de drie meisjes is getrouwd vòòr haar achttiende, verlaat school vroegtijdig en dat wordt weer in verband gebracht met vele sociale en gezondheidsrisico’s.

Er wordt vaak gedacht dat een echtgenote en moeder worden de enige optie is. Dat is het natuurlijk niet! Vrouwen moeten veilig, vrij en op gelijke voet met mannen kunnen meedraaien in de economie, politiek en maatschappij – overal ter wereld. Dat is een ambitieus doel en er is nog een lange weg te gaan.

Ik kom in actie         
Plan International zet zich in Guatemala in voor onderwijs, voorlichting en zorg. Vrouwen hebben het recht hun dromen na te jagen en ik wil heel graag meisjes in Guatemala helpen om ze de power te geven om grote veranderingen te bewerkstelligen en een betere toekomst aan te gaan!

Om zelf bij te dragen aan gendergelijkheid stap ik in november ’21 op de fiets in Guatemala om de projecten van Plan te bezoeken. Samen met Roos ga ik in 7 dagen 420 kilometer en 7000(!) hoogtemeters fietsen over onverharde wegen en in 30 graden. Dit zijn de omstandigheden waar meisjes en vrouwen wonen die hard moeten vechten voor hun plek en rechten.

Ik vind het mega spannend om dit te doen. Ik train veel, zal gaan zweten, flink doortrappen, genieten van het land, wellicht een traan laten én ik zou heel graag ook een mooi bedrag meenemen.

Met jouw steun         
Met minimaal € 4.000 kunnen we impact maken en bijdragen aan een project dat zorgt voor de onafhankelijkheid van meisjes en jonge vrouwen in Guatemala. Dat kan ik niet alleen.

Om zoveel mogelijk financiële middelen achter te kunnen laten, zorg ik zelf voor de reis, verblijf en een fiets. Met jouw steun kan Plan, samen met de lokale gemeenschappen meisjes bewust maken van hun eigenwaarde en verder werken aan een mooie toekomst. Onderaan deze pagina kan je een (anonieme) donatie doen of dit bericht delen. Ik ben ook bereikbaar voor vragen of andere vormen van (mentale) steun. Contact je me via emmaswaan@hotmail.com?

Je doneert niet aan mij, maar ik ga door elke euro wel harder fietsen. Het belangrijkste is echter dat JIJ met jouw steun de toekomst van een van deze meisjes verandert - juist nu zo enorm belangrijk!

Namens mij en alle meiden in de hele wereld daarom alvast: DANK JE WEL!

Enjoy the ride! <3

Liefs,
Emma

PS
Ik heb plek op mijn shirt, broek en website voor logo's, wanneer je vanuit een fonds of bedrijf doneert!

*Plan International en ik volgen de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus op de voet. De veiligheid en het welzijn van de community’s die we gaan bezoeken zijn het grootste belang. We treffen de meest kwetsbare kinderen en families zo. Daarbij volgt Plan International de richtlijnen voor de volksgezondheid zoals de betreffende nationale regeringen en gezondheidsautoriteiten die hanteren. Jouw donatie komt sowieso bij dit project terrecht, ook als de reis onverhoopt niet doorgaat of wordt verplaatst. 

#Sharingiscaring #APowerfullRide

Laatste donaties

€ 50
31-07-2021 | 12:37

Françoise

Alle beetjes overal voor de acceptatie én bescherming voor ieders lekker eigen ding zijn belangrijk! Sterkte met de fietstocht! Behouden vaart! Goed dat je dit doet!
Lees meer
Bekijk alle
Delen