Cycle for Plan Guatamala

In januari is het zo ver, dan ga ik ruim 500 kilometer fietsen in 8 dagen in Guatamala! Dit is niet zomaar een rustig fietstochtje; samen met 21 andere fietsers trotseren we het woeste landschap door op de mountainbike een vulkaan te beklimmen, ons door zanderige wegen te ploeteren en steile afdalingen te nemen. Inmiddels heb er ik al heel wat trainingsuurtjes op zitten, en dit worden er nog veel meer!

Met deze uitdaging haal ik geld op voor tienermeisjes om ze weer kans op onderwijs te geven. Omdat meisjes al op jonge leeftijd moeder zijn, wordt hen de kans op onderwijs ontzegd. Dit stuit mij enorm tegen de borst en ik ben daarom zeer gemotiveerd om de fiets uitdaging aan te gaan. Met een deel van het sponsorgeld kunnen meisjes onderwijs volgen en een deel wordt gebruikt om in de ontwikkelingsdorpen voorlichting te geven om tienerzwangerschappen te voorkomen.

Ik vind het belangrijk om onderwijs voor zoveel mogelijk jonge mensen mogelijk te maken. Onderwijs geeft immers kans op een betere, mooiere en gezondere toekomst!

Ik hoop dan ook dat je mij, en daarmee kansarme meisjes in Guatamala, helpt met een donatie. Bij voorbaat dank en ik houd je op de hoogte!

 

Laatste donaties

€ 250
17-06-2019 | 11:12

Jaap en Hansje

Gewoon, steengoed van deze meid. Net als van al die anderen, overigens.
Lees meer
Bekijk alle
Delen