420 km fietsen voor een kansrijke toekomst

Please see below for English

Meisjes over de hele wereld verdienen het om kind te zijn, zichzelf te ontwikkelen en om een zelfstandige vrouw te worden. Daarom ga ik fietsen om geld in te zamelen om mee te helpen om dit ook voor de meisjes in Guatemala mogelijk te maken.

Aangezien ruim 60% van de inwoners van Guatemala onder de armoede grens leven en vrouwen in de maatschappij nog altijd minderwaardig zijn, zijn de kansen voor meisjes erg beperkt. Er zijn veel tiener zwangerschappen waardoor veel meisjes al jong in een huwelijk belanden. Door die situatie stoppen ze met school en moeten ze voor het gezin gaan zorgen. Dit zorgt ervoor dat de meisjes geen kind meer kunnen zijn en zich ook niet kunnen ontwikkelen zodat ze zelfstandig kunnen zijn. Vrouwen zijn hierdoor vaak afhankelijk en blijven in armoede leven. 

Om dit bestaan van de meisjes/ vrouwen te doorbreken is onder andere onderwijs, sexuele voorlichting, anticonceptie middelen, werkgelegenheid en een verandering in het beleid van de overheden nodig. Met het ingezamelde geld kan dit ondersteund worden en kan er gewerkt worden aan een betere toekomst voor de meisjes in Guatemala.

De luxe die ik mag ervaren hier in Nederland met alle kansen en mogelijkheden die ik krijg gun ik alle meisjes over heel de wereld. Daarom fiets ik mee met Cycle for Plan en ga ik de uitdaging aan om over 7 dagen verdeeld 420KM te fietsen in de bergen van Guatemala

In verband met Covid-19 is Maart 2020 helaas niet doorgegaan maar hopelijk kunnen we snel de reis gaan plannen. 1 ding is zeker dat het geld dat ik inzamel naar Guatemala gaat.

Help je mee??? 
Alvast ontzettend bedankt!

P.S. als je met naam doneerd komt er alleen je voornaam te staan ;)

**English**

All children around the world deserve to be a child and to develop up to an adult when the time is there. That is why I am going to cycle in Guatemala to raise money to also give the girls which grow up over there the opportunity to develop and take care of themselves.

As over 60% of the inhabitants of Guatemala live within poverty and as girls are still less valued as man the opportunities for girls are very limited. Sex education is very limited and in most cases there is no money for birth control, lots of girls get pregnant at a very young age. Due to this they stop with school to take care of their family and are not able to evolve into a woman who can take care of herself.

To break through this circle where girls/ womans are depending on man, education, birth control, job opportunities and a change in policies ran by the government is required. This all can be supported by the money raised for this cause to give the girls in Guatemala a better future.

The luxury of opportunities I get in the Netherland I wish everyone around the world could have. That is why I will be cycle from 3 untill 13 March 2021 with Cycle for plan!

Due to Covid-19, the trip for March 2020 was unfortunately cancelled. Nevertheless we hope that the trip can be planned as soon as possible. All the money raised will go to Guatemala! 

Do you want to support me and help the girls in Guatemala??

Thanks a lot!

P.S. If you donate with name only your first name will be displayed ;)

Laatste blogs

Bekijk alle
21 juni 2021 Corona en Vinted Het is even stil geweest ivm. de onzekerheden mbt. de reis door het Covid-19 virus. Helaas leven we nog altijd in de Corona tijd en zijn er beperkingen met reizen en zijn er ook gezondheids risico's. Echter gaat de wereld weer langzaam open en hopen we toch te kunnen gaan plannen voor het fiets avontuur. Ik ben nog altijd aan het trainen en heb de verkoop van kleding doorgezet maar dan online op Vinted, https://www.vinted.nl/member/40091027-carolas2002. De projecten van Cycle van Plan gaan ook nog altijd door en vooral nu met de impact van Covid-19 is alle support welkom. Wil jij mij nog sponsoren voor mijn fietstoch of gewoon de mensen in Guatemala een betere kans geven donaties zijn nog altijd erg welkom en mijn doel is nog altijd om 4000 euro bij elkaar te halen. Zodra ik weer meer activiteiten kan gaan organiseren om geld in te zamelen zal ik dat uiteraard posten.Mijn conditie is wel achteruit gegaan in de Corona periode dus ik moet weer goed aan de bak. Heb je nog leuke tips voor routes om te trainen dan zijn deze ook altijd welkom :).
Lees meer

Laatste donaties

€ 25
14-09-2021 | 06:28

Anoniem

Bekijk alle
Delen