A Life event for the second time

Don’ t call it a dream, call it a plan!

In 2017 fietste ik samen met mijn dochter voor de eerste keer voor Plan. Deze fietstocht was in Zambia en tegen kindhuwelijken en tienerszwangerschappen. De reis heeft mijn leven veranderd. De enorme dankbaarheid om iets voor de meisjes daar te kunnen betekenen en de passie voor fietsen! De fysieke inspanning, de prachtige natuur én de inzet voor de medemens is voor mij de reden om nogmaals met Cycle for Plan mee te gaan. Dit keer naar Guatemala.

Wat ga ik doen? Van 12 tot 22 februari 2020 ga ik met een groep van 15 sportievelingen circa 400 kilometer fietsen in Guatemala. Het beloofd een prachtige maar ook zware tocht te worden waarbij we onderweg projecten van Plan bezoeken. Het klimaat, de ondergrond en de hoogteverschillen zijn anders dan in Nederland. Bij elkaar gaan we ruim 7000 hoogtemeters maken en zullen we circa voor 50% op onverharde wegen fietsen. Dat vraagt veel training en voorbereiding maar ik heb er veel zin in! 

Waarom ga ik dit doen? In Nederland is het heel normaal dat je naar school kunt gaan en jezelf kunt ontwikkelen. Het is heel normaal dat meisjes dezelfde rechten hebben als jongens en dat er driemaal per dag een maaltijd gegeten wordt. Gezondheidszorg is in de directe omgeving aanwezig. Door mijn reis naar Zambia heb ik gezien dat voor velen bovenstaande zaken ondenkbaar zijn. Ik wil mijn tijd en energie inzetten om die ander te helpen ook een betere toekomst op te bouwen. Als mens leef je niet alleen voor jezelf. 

Waarom voor Plan International? Plan zet zich, wereldwijd, actief in om meisjes te ondersteunen in hun ontwikkeling. Door voorlichting, scholing en trainingen worden meisjes meer weerbaar en kunnen zij zich beter ontwikkelen. Dit heeft direct gevolg op hun omgeving. Het inkomen wat deze meisjes krijgen wordt ingezet voor de community die hierdoor ook op een beter perspectief krijgt. Ter illustratie:  20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd. Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind. En 44 procent van de mannen vinden dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden. Doordat de meisjes zo jong moeder zijn is er geen tijd voor onderwijs, geen kans op werk en inkomen én een steeds grotere kans dat de volgende generatie exact hetzelfde zal ervaren. Wanneer je de positie van jonge vrouwen versterkt, is de kans dat zij jong zwanger raken kleiner, blijven zij langer op school, hebben ze kans op een beter betaalde baan en zullen ze dat geld weer steken in de toekomst van hun kinderen. 

Mooi plan, maar hoe wordt dit gefinancierd? Om te beginnen: de reis en alles wat daarmee samen hangt betaal ik zelf. Echter, er is wel een bedrag van 4000 euro nodig aan sponsorgeld. Dit geld komt ten goede aan de activiteiten van Plan in Guatemala. 

Hoe wordt dit geld besteedt? 89% wordt besteed aan de doelstelling van Plan: een betere toekomst voor meisjes in Guatemala.| 8% wordt besteed aan fondsenwerving. 3% wordt besteed aan beheer en administratie

  1. Van de € 4.000,- die ik ga ophalen gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala ( dit kind krijgt voor die 1000 euro drie jaar lang een opleiding en begeleiding) en naar de gemeenschap en directe omgeving waarin ze leeft.
  2. De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2020 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.

Ik ga hard trainen om de hoogtemeters te maken, willen jullie mij steunen met een donatie? 

Heel erg bedankt!

Annette

Zie voor de reis uit 2019:

https://youtu.be/3p8lPMzwotc

Laatste donaties

€ 25
08-02-2020 | 22:42

Arda

Bekijk alle
Delen