Fietsen tegen tienerzwangerschappen

Dit is de actie van Judith van Hemert
van totaal € 4.000 (140%)

Keihard trappen tegen tienerzwangerschappen!

Het is zover, in februari 2019 fiets ik met ‘Cycle for Plan’ in Guatemala. Al meerdere jaren wilde ik me hieraan verbinden, en nu gaat het gebeuren!

7 dagen | 450 kilometer | 8.000 meter hoogteverschil | dirt roads | 25 graden

Waarom?

Ik wil graag een bijdrage leveren aan een beter leven van de meisjes in Guatemala. Ik heb het geluk om in Nederland te zijn geboren waar ik recht heb op onderwijs. Hierdoor kan ik mijzelf onderhouden en mijn eigen keuzes maken. 

In Guatemala is dat helaas anders: 20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd. Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind. En 44 procent van de mannen vinden dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden. In Guatemala zien meisjes het worden van moeder
vaak als de enige manier om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Helaas blijkt vaak dat
jong trouwen en kinderen krijgen hun ontwikkeling juist remt, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

Plan Nederland zet zich met verschillende projecten in om deze armoede en de bijbehorende tienerzwangerschappen tegen te gaan. Met o.a. de bewustwording bij deze meisjes van de gevolgen te vergroten, het doorbreken van bestaande taboes rondom het recht van vrouwen en seksuele voorlichting, lobbyen bij beleidsmakers en politici over de economische voordelen probeert Plan Nederland het tienerzwangerschappen en daardoor ook tienerhuwelijken tegen te gaan.

Jouw hulp!

Om mijn steentje bij te dragen heb ik minimaal € 4.000,- nodig. Ik ga hard trappen. Wil jij lappen?

Wat gebeurt er met jouw geld?

89% wordt besteed aan de doelstelling | 8% wordt besteed aan fondsenwerving | 3% wordt besteed aan beheer en administratie

  1. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala (welke ik daar ook ga ontmoeten) en naar de gemeenschap waarin ze leeft.
  2. De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2019 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.
  3. De kosten van de reis en het verblijf betaal ik volledig zelf. 

 Hoe kan je mij verder sponsoren?

  1. In het najaar organiseer ik een loterij. Hiervoor ben ik opzoek naar producten of diensten die ik als prijs kan aanbieden. Dus ben jij fotograaf, pottenbakker, winkeleigenaar, modeontwerper of danser? Wil jij een sjaal breien, een diner verzorgen, een portret schilderen of een huiskamerconcert geven voor het goede doel? Stuur mij dan een mailtje! cycleforplanguatemala@gmail.com
  2. Heb je nog andere ideeën hoe ik mijn beoogde sponsordoel (óf nog meer) kan behalen, schroom niet en bel of mail mij.
  3. Deel deze bijzondere en mooie actie gerust met je vrienden en familieleden.

 

Namens de meisjes in Guatemala, bedankt!

Voor vragen of opmerkingen: cycleforplanguatemala@gmail.com | 06-14597947

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 29-01-2019 | 20:21
€ 10 29-01-2019 | 14:46
€ 15 28-01-2019 | 23:53
€ 20 28-01-2019 | 16:17 Veel succes lieve Judith!
€ 15 27-01-2019 | 00:21
Bekijk alle

Het Grote Cycle For Plan Guatemala Avontuur gaat van start!

26-01-2019 | 21:10 Dinsdag is zover! Na 11 maanden voorbereiden gaat het Grote Cycle For Plan Guatemala Avontuur beginnen! De tas is bijna ingepakt, de inentingen en malariapillen zijn in de pocket, het minimale streefbedrag is behaald (en zoveel meer, wow!!), er zijn vele kilometers gemaakt op de mountainbike en ik ben regelmatig in de sportschool geweest voor krachttraining en spinninglessen (dank je wel Claudia!). Ik kijk terug op super geslaagde acties zoals de pubquiz, de veiling en de rommelmarkt tijdens Koningsdag om het allemaal onder de aandacht te brengen. En zeker niet onbelangrijk: ik heb in middels een sponsorkindje toegewezen gekregen. Over een paar dagen ga ik haar ontmoeten! Via deze weg nogmaals ontzettend veel dank aan iedereen die mij gesteund heeft op zijn of haar manier! De vele donaties, het creatief meedenken, het helpen bij de acties en de lieve aanmoedigingen! Wat een enorme rollercoaster is het geweest. Zonder al deze hulp was het niet gelukt. Én was het bovendien lang niet zo leuk geweest. Als laatste een Dikke Dank voor mijn lief, die het allemaal ook doorstaan heeft. :-) Dinsdag, 29 januari, vlieg ik naar Guatemala en zal daar 1 dagje acclimatiseren. In de avond komen we met alle mede-fietsers bij elkaar en op 31 januari gaan we beginnen. Mocht je het avontuur willen volgen, dat kan via mijn Instagram account en via deze dagelijkse blog, iedere dag door iemand uit mijn team geschreven. Adios!      
Lees meer