Fietsen voor meisjes in Guatemala

Sara El Maghraby
van totaal € 4.000 (62%)

Fietsen voor meisjes in Guatemala 

Mijn naam is Sara, ik ben 28 jaar oud en in 2021 ga ik, met een groep van veertien andere fietsers, in zeven dagen tijd 420 km door Guatemala fietsen, op de mountainbike. Wij fietsen duizenden meters hoog, op een asfaltweg, met soms wel een hellingproof van 10 %. Het doel is om geld in te zamelen, om onderwijs voor meisjes weer mogelijk te maken en om tienerzwangerschappen tegen te gaan. 

De situatie in Guatemala is verdrietig! Minderjarige meisjes raken zwanger en dat verwoest hun meisjes dromen. Het betekent stoppen met school, zonder uitzicht op verdere persoonlijke ontwikkeling. Nooit meer kunnen ontsnappen aan de armoede, nooit weten wat economische onafhankelijkheid betekent. Slachtoffer worden van huiselijk en seksueel geweld. Gevaar lopen door complicaties vanwege een zwangerschap op te jonge leeftijd. 

Zelf ben ik ook een jonge vrouw, maar ik heb alle kansen gekregen: ik heb een opleiding kunnen doen, ik heb een diploma gehaald en ik verdien mijn eigen geld. Door die kansen ben ik onafhankelijk; ik kan voor mezelf zorgen en reizen. Ik bedenk regelmatig wat ik allemaal heb, wat zoveel mensen niet hebben. Vaak voel ik mij schuldig. Ik denk dat ik er zelf ook meer van kan genieten als anderen er ook beter van worden. Met mijn sportieve prestaties wil ik een bijdrage leveren aan het project. Iedereen heeft recht op gelijke kansen en onderwijs, op een mooie en betere toekomst!!

Om het doel te realiseren is 4000 euro aan sponsorgeld nodig. Mijn ticket, eten en verblijf (+/- 2500 euro) betaal ik volledig zelf. Dat staat los van het gesponsorde geld. Het gesponsorde geld gaat dus rechtstreeks naar het project! 

Help jij ook mee door een klein bedragje te sponseren? Samen maken wij het verschil! 

Ik waardeer jullie support! Alvast namens mij en meisjes uit Guateala bedankt!!  

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 24-11-2021 | 08:10
€ 27 15-05-2021 | 11:55
€ 400 03-02-2021 | 15:56
€ 10 21-01-2021 | 13:07 Mooi project!
€ 10 18-01-2021 | 20:18