Vriendinnen met een missie!

Dit is de actie van Natasja Heuts

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (59%)

Gedurende komend jaar ga ik samen met mijn vriendin Maxime € 8000,- ophalen om projecten van Plan Nederland in Guatemala te ondersteunen. Wij gaan namelijk de strijd aan tegen kinderzwangerschappen voor de meisjes in Guatemala. Mede als gevolg van kinderhuwelijken. Iedereen verdient een kans op een mooie toekomst. Waarom mogen wij zelf keuzes maken en zij niet? Waarom laten wij dit zomaar gebeuren? Door onszelf te ontwikkelen en verder te kijken dan onze ‘bubbel’, kunnen wij bijdragen aan een betere toekomst van de meisjes in Guatemala. En dat vinden wij iets heel moois.

Maar dat is nog niet alles. In januari 2020 vertrekken wij voor tien dagen naar Guatemala om de sportieve uitdaging van deze actie uit te voeren. Op de mountainbike, een 450 km lange route, dwars door de natuur van de rijke Maya-cultuur. Een indrukwekkende natuur met imposante vulkanen en schitterende meren, pittige beklimmingen, zwoegen en genieten tegelijk om het land, onze sponsorkinderen en de community te leren kennen. Cycle for Plan, a once in a lifetime challenge!

Sponsor mij in deze persoonlijke en sportieve uitdaging door op de ‘doneer nu’ button te klikken op deze persoonlijke pagina. Van de € 4000,- aan sponsorgeld gaat € 1000,- naar een sponsorkind en de gemeenschap waarin ze leeft. De overige € 3000,- wordt besteed aan projecten in Guatemala georganiseerd door Plan Nederland. De reis wordt uit eigen zak betaald. Dus wees gerust, het sponsorgeld wordt goed besteed. Kom in actie voor de meisjes in Guatemala! Girls first!

In eerste instantie werden fondsen geworven voor de meisjes in Nicaragua. De demonstraties en het geweld in Nicaragua hielden helaas aan en het zag er niet naar uit dat de omstandigheden op korte termijn zouden verbeteren. Cycle for Plan heeft de reis verplaatst naar Guatemala, maar omdat wij wilden afwachten of Cycle for Plan in 2020 weer een Cycle zou organiseren in Nicaragua, hebben wij besloten om de Cycle uit te stellen. Inmiddels is gebleken dat de Cycle ook in 2020 niet in Nicaragua kan plaatsvinden. Veiligheid boven alles.

Wil je onze acties en behaalde resultaten volgen? Like onze Facebookpagina en zie hoe jouw sponsorgeld naar Guatemala wordt gebracht! https://www.facebook.com/MaximeNatasja/

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 22-08-2019 | 18:25 Succes!
€ 10 22-08-2019 | 10:08 Eerder dit jaar las ik in de Linda een verslag met een serie portretten van kindbruidjes en het is een vreselijke situatie waar die kinderen in terecht komen. Het zou geweldig zijn als we het aantal meisjes dat dit treft kunnen terugbrengen. Verder is Natasja een leuke, ondernemende collega en deze fietsactie lijkt me een prachtig, goed bij haar passend initiatief. Ik wens haar veel succes en ondersteun de actie graag.
€ 10 21-08-2019 | 16:09
€ 10 21-08-2019 | 11:23
€ 100 13-08-2019 | 21:46 Heel veel succes met je reis en "missie", veel succes 👍
Bekijk alle

Tien manieren waarop Plan strijdt tegen kinderzwangerschappen

21-03-2018 | 19:59 Wat is het probleem In Nicaragua hebben veel ouders niet genoeg geld om gezonde voeding voor hun kinderen te kopen. Meer dan eenvijfde van de kinderen onder de vijf jaar hebben, als gevolg van ondervoeding, een groeiachterstand. Daarnaast haakt meer dan veertig procent van de kinderen op de lagere school voortijdig af. Tot slot kunnen jongeren  in Nicaragua nergens terecht voor voorlichting en zorg op het gebied van seksualiteit. Ongeveer een kwart van de meisjes is vóór hun achttiende jaar getrouwd en heeft een kind.   Nog geen 15 jaar oud en dan al moeder. Elk jaar overkomt het miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden. Stoppen met school en trouwen is vaak de enige optie: weg is hun jeugd én toekomst! Bij deze de tien manieren waarop Plan tegen tienerzwangerschappen strijdt. 1. Strijd tegen armoede2. Seksuele voorlichting3. Informeren over de gevolgen4. Gewoonten doorbreken5. Zelfvertrouwen en bewustwording6. 24/7 gratis hulp7. Lobbyen voor verandering8. Taboes doorbreken9. Opvang en zorg10. Meisjes kracht gevenNieuwsgierig op welke wijze voor deze manieren wordt gestreden? Neem gerust een kijkje op deze pagina.
Lees meer