De weg naar een betere toekomst

Dit is de actie van Maud Wammes

Nog te gaan

Qr
van totaal € 4.000 (95%)

In februari 2020 fiets ik met ‘Cycle for Plan’ in Guatemala. Met deze uitdaging strijd ik voor een betere toekomst voor meisjes in Guatemala.

7 dagen | 400 kilometer | 8.000 meter hoogteverschil | dirt roads

Tijdens deze pittige fietstocht bezoek ik de Plan projecten om met eigen ogen te zien waar jullie donaties terechtkomen!

Het doel

Gelijke rechten en gelijke kansen. Het recht op onderwijs om later jezelf te kunnen onderhouden/verzorgen en om jouw eigen keuzes te maken.

  • Ruim 60% van de bevolking leeft in armoede
  • De armoede en de cultuur waarin vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien dragen eraan bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala
  • 20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd
  • Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind
  • 44% van de mannen vindt dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden.

In Guatemala zijn er veel meisjes die op jonge leeftijd moeder worden en/of trouwen in de hoop aan armoede en geweld thuis te ontsnappen. Helaas verkleinen deze tienerzwangerschappen en kindhuwelijken juist alleen maar hun kans om hieraan te ontkomen. Het jonge moederschap ontneemt hen het onderwijs en daarbij de kans op een baan in de toekomst en dus de kans om zichzelf te onderhouden. De kans om sterk en onafhankelijk te zijn - generatie op generatie.

Plan Nederland zet zich met verschillende projecten in om deze armoede en de bijbehorende tienerzwangerschappen tegen te gaan. Door de positie van jonge vrouwen te versterken, blijven zij langer op school, is de kans op tienerzwangerschappen kleiner, hebben ze kans op beter betaalde banen en dus een betere toekomst. Met het verdiende geld investeren ze weer in de ontwikkeling van hun kinderen. Zo kunnen we samen de vicieuze cirkel van armoede doorbreken.

Help jij mij mee in de strijd voor een betere toekomst voor de meisjes in Guatemala?

Om mijn steentje bij te dragen heb ik minimaal € 4.000,- nodig.

  1. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala (welke ik daar ook ga ontmoeten) en naar de gemeenschap waarin het “sponsorkind” leeft.
  2. De overige € 3.000,- wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.
  3. De kosten van de reis en het verblijf betaal ik uiteraard volledig zelf. Het sponsorgeld wordt dus direct besteed aan de projecten in Guatemala.

Doneren als individu?

Dank voor het storten van een mooi bedrag op deze website via 'Doneer nu' en deel mijn actie gerust met je vrienden, familie en collega’s!

Doneren als bedrijf?

U kunt helpen door als bedrijf een bedrag van € 250,00 of meer te sponsoren. Hiervoor krijgt u de mogelijkheid dit commercieel uit te nutten en komt uw logo op mijn fietsshirt te staan. Overigens is een sponsoring/donatie aftrekbaar voor de belasting ;). Hieronder een mooi bedrijf dat u voorging.

Zing Good Food catering service uit Amsterdam

Zing Good Food heeft niet alleen een van de beste catering services in Amsterdam maar neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en draagt derhalve haar steentje bij aan goede doelen zoals mijn Cycle for Plan actie. Dus ben jij op zoek naar catering in Amsterdam voor de lekkerste hapjes, lunch, feest, walking dinner, receptie, of wil je dat er hapjes bezorgd worden?  Zing Good Food catering denkt met je mee voor het beste catering concept wat bij jullie wensen en budget past. Lekkere en goed gepresenteerde menu’s met een hartelijke service.

 

Namens de meisjes in Guatemala, bedankt!

Voor vragen of opmerkingen: maudwammes@gmail.com of volg mij op instagram @maud_wammes

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 30 20-01-2020 | 22:45
€ 15 19-01-2020 | 20:02 Heel veel succes lieverd, je bent een topper! 😘
€ 232,25 18-01-2020 | 13:14
€ 50 29-12-2019 | 11:31 Heel veel succes lief, weet zeker dat je het super gaat doen.
€ 100 24-12-2019 | 10:18
Bekijk alle

De mooiste kinderwinkel van Amsterdam, Broer en Zus, sponsort mijn strijd voor de kinderen in Guatemala

26-11-2019 | 22:06 Je dochter, je zoon, je zus, je broer of misschien zelfs jijzelf bent zwanger. Met stralende ogen loop je een van de mooiste zaken van Amsterdam binnen om je voor te bereiden op de komst van de kleine of misschien wel om een leuk geboortecadeautje te kopen. Of genieten jullie al iets langer van dit wonder en willen jullie gewoon iets leuks kopen? Een cadeautje voor zijn of haar verjaardag? Bij Broer en Zus ben je aan het juiste adres, of het nou voor kleding of leuk speelgoed en accessoires is.Dagelijks ziet Roos van Broer en Zus de blijdschap voorbij komen. Een van de mooiste dingen in het leven, is het geven van een nieuw leven. En ja, ook in Nederland, is dit niet altijd rozengeur en maneschijn. Daar waar bij de een de wens snel in vervulling gaat, kan het bij de ander soms een moeilijk traject zijn. Het krijgen van een kindje is het mooiste maar ook het kwetsbaarste denkbaar, waar ook ter wereld.Het grote verschil tussen Nederland en Guatemala zit hem dan ook in heel iets anders. Het zit hem in vrijheid, zoals in andere blogs ook al naar voren gekomen. De vrijheid om te kiezen of je er klaar voor bent. Op een moment dat ons lichaam er klaar voor is. Wanneer het dan tot grote vreugde lukt, is er vaak niets dan blijdschap. De meisjes in Guatemala kennen die vrijheid helaas niet altijd.Ze wordt zwanger zonder dat zij er klaar voor is, zonder dat haar lichaam er klaar voor is.. Ze is zelf nog een kind. Wat voor ons vreugde is, door onze vrijheid, is dit voor haar wellicht het einde van vreugde. Want als kind zit vreugde hem in vrijheid, spelen, het gevoel dat je nog je eigen pad mag gaan kiezen… Later, eerst nog maar even onbezonnen zijn. Maar voor haar is dat later in 1 klap weggenomen.Meisjes in Guatemala worden jong zwanger door seksueel misbruik of om aan geweld en armoede thuis te ontsnappen. Door hun jonge zwangerschap kunnen zij helaas vaak niet meer naar school. Zonder scholing geen kans op een goede baan en dus om zichzelf en haar gezin te onderhouden. Zo blijven de meisjes in Guatemala afhankelijk en herhaalt deze vicieuze cirkel zich keer op keer.Wat zou het toch mooi zijn als zij ook kunnen kiezen wanneer ze willen proberen om zwanger te worden. Dat ze kunnen kiezen dat ze eerst school willen afmaken, dat ze kunnen kiezen voor onafhankelijkheid en van daaruit de vreugde omtrent een zwangerschap kunnen beleven wanneer zij en haar lichaam er klaar voor zijn. En wellicht kan zij dan, met haar eigen verdiende geld, een mooi rompertje kopen in de plaatselijke equivalent van Broer en Zus.Bedankt Broer en Zus, voor het ondersteunen van mijn actie om te strijden voor de toekomst van de meisjes in Guatemala. 
Lees meer