De weg naar een betere toekomst

Dit is de actie van Maud Wammes

Nog te gaan

Normal 89a606f8858e00ea061dde7adbccbaa61f82550c
van totaal € 4.000 (30%)

In februari 2020 fiets ik met ‘Cycle for Plan’ in Guatemala. Met deze uitdaging strijd ik voor een betere toekomst voor meisjes in Guatemala.

7 dagen | 400 kilometer | 8.000 meter hoogteverschil | dirt roads

Tijdens deze pittige fietstocht bezoek ik de Plan projecten om met eigen ogen te zien waar jullie donaties terechtkomen!

Het doel

Gelijke rechten en gelijke kansen. Het recht op onderwijs om later jezelf te kunnen onderhouden/verzorgen en om jouw eigen keuzes te maken.

  • Ruim 60% van de bevolking leeft in armoede
  • De armoede en de cultuur waarin vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien dragen eraan bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala
  • 20% van de meisjes in Guatemala is voor haar 18e getrouwd
  • Ruim 50% van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind
  • 44% van de mannen vindt dat vrouwen alleen geschikt zijn voor het huishouden.

In Guatemala zijn er veel meisjes die op jonge leeftijd moeder worden en/of trouwen in de hoop aan armoede en geweld thuis te ontsnappen. Helaas verkleinen deze tienerzwangerschappen en kindhuwelijken juist alleen maar hun kans om hieraan te ontkomen. Het jonge moederschap ontneemt hen het onderwijs en daarbij de kans op een baan in de toekomst en dus de kans om zichzelf te onderhouden. De kans om sterk en onafhankelijk te zijn - generatie op generatie.

Plan Nederland zet zich met verschillende projecten in om deze armoede en de bijbehorende tienerzwangerschappen tegen te gaan. Door de positie van jonge vrouwen te versterken, blijven zij langer op school, is de kans op tienerzwangerschappen kleiner, hebben ze kans op beter betaalde banen en dus een betere toekomst. Met het verdiende geld investeren ze weer in de ontwikkeling van hun kinderen. Zo kunnen we samen de vicieuze cirkel van armoede doorbreken.

Help jij mij mee in de strijd voor een betere toekomst voor de meisjes in Guatemala?

Om mijn steentje bij te dragen heb ik minimaal € 4.000,- nodig.

  1. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala (welke ik daar ook ga ontmoeten) en naar de gemeenschap waarin het “sponsorkind” leeft.
  2. De overige € 3.000,- wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.
  3. De kosten van de reis en het verblijf betaal ik uiteraard volledig zelf. Het sponsorgeld wordt dus direct besteed aan de projecten in Guatemala.

Doneren als individu?

Dank voor het storten van een mooi bedrag op deze website via 'Doneer nu' en deel mijn actie gerust met je vrienden, familie en collega’s!

Doneren als bedrijf?

U kunt helpen door als bedrijf een bedrag van € 250,00 of meer te sponsoren. Hiervoor krijgt u de mogelijkheid dit commercieel uit te nutten en komt uw logo op mijn fietsshirt te staan. Overigens is een sponsoring/donatie aftrekbaar voor de belasting ;).

Namens de meisjes in Guatemala, bedankt!

Voor vragen of opmerkingen: maudwammes@gmail.com of volg mij op instagram @maud_wammes

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 11-09-2019 | 13:45
€ 5 11-09-2019 | 13:42
€ 10 11-09-2019 | 13:34
€ 10 09-09-2019 | 17:19
€ 15 06-09-2019 | 21:58