Kom in actie tegen kindhuwelijken (English below)

Marlies Mulders
van totaal € 4.000 (6%)

Wat ga ik doen? Fietsen op een mountainbike, 420km en 7.000 hoogtemeters door Guatemala in 7 dagen.

Dat klinkt heftig! Waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Nou, ik hoop dat jij daar zo van onder de indruk bent dat je bereid bent mij te sponsoren met een bedrag dat jou past. Daarnaast ga ik met eigen ogen zien wat Plan International daar aan projecten heeft opgezet om meisjes in Guatemala een betere toekomst te kunnen bieden. En voor mij persoonlijk is het een gigantische uitdaging om € 4.000 op te halen.

He? De uitdaging is geld ophalen? Niet het fietsen? Jazeker, ik vind het geld ophalen zo mogelijk uitdagender dan de fietstocht. Ik zie best veel acties van mensen die iets grensverleggends doen om geld op te halen voor een doel dat ze belangrijk vinden. Tussen al die goede doelen, moet ik anderen ervan overtuigen dat dit er ook een is waar je voor moet geven. Het idee dat het me niet zou lukken maakt me onzeker. Nou heb ik een tijd geleden al besloten dat onzekerheid geen reden is om iets niet te doen, misschien juist wel!. Dat maakt dit een dubbele persoonlijke uitdaging.   

Ok. Dat duidelijk hebbende: wat is er aan de hand in Guatemala? Grote groepen mensen zijn er arm en in arme landen delven meisjes vaak het onderspit. In Guatemala ben je als vrouw nog altijd minder waard dan een man. Er zijn veel kindhuwelijken waardoor meisjes op jonge leeftijd voor hun eigen kinderen moeten zorgen en de kans op een onafhankelijke toekomst ze al is afgenomen voor het ooit in zicht kwam. Hiermee wordt armoede ook in stand gehouden.

Wat doet Plan daar aan? Plan geeft voorlichting over sexualiteit & anticonceptie en helpt jongeren aan gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid in het kader van Youth Economic Empowerment zodat zij de armoedespiraal kunnen doorbreken. Zij richten zich hierbij vooral op meisjes omdat zij jong trouwen en kinderen krijgen als de enige mogelijkheid zien om te ontsnappen aan geweld en armoede thuis. Met het tegenovergestelde van die wens als effect.

Wat kan ik doen? Doneer aan Cycle for Plan een bedrag dat jij gepast vindt of organiseer ook een kleinere, lokale actie waarmee je die bijdrage kan verhogen. Ik ben er altijd voor in daaraan mee te werken. Ik kan nog meer dan fietsen ;-)

Hoe ziet dat er verder financieel dan uit? De reis en het verblijf in Guatemala betaal ik zelf. Dat kost mij ruim € 2.000 en een heleboel bloed, zweet, tranen en sportvoeding. Om mee te mogen op dit avontuur, moet ik € 4.000 aan donaties ophalen… en OMG do I need your help for that!

Kan ik je een beetje in de gaten houden? Als je dat leuk vindt, ja. Op mijn publieke dagboek www.marliesmulders.com schrijf ik soms over mijn reizen en andere uitdagingen die ik aanga. Ik wil dat voor deze reis buiten mijn comfort zone ook graag doen.

IN ENGLISH

Thank you for visiting my page on Cycle for Plan Guatemala. I hope you are willing to support my effort in making a contribution to fight poverty in Guatemala. In this beautiful country, a vast amount of young girls seek refugee in marrying young to escape a situation of poverty and violence. In doing so, they are most likely to give birth to children of their own at a very young age. This leaves them with no opportunity to obtain an eduction and escape this ongoing cycle of poverty. Plan aims to inform these populations and support girls to choose differently, in order to break this cycle of poverty for their communities. 

Please help me raise € 4.000 in funds. You'll contribute to this charity and a girl's future, but also make it possible for me to go and visit these projects and see Guatemala by mountainbike. 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 200 26-09-2020 | 21:35
€ 50 26-09-2020 | 21:20