Gewijzigde bestemming: Guatemala

24 augustus 2018

Mogelijk heb je het nieuws over Nicaragua al gezien of gelezen; sinds een aantal maanden wordt er fel gedemonstreerd tegen de regering en is er sprake van veel politiek geweld. Nu zou ik zoals jullie weten in februari 2019 deelnemen aan de fietstocht Cycle for Nicaragua. Hiervoor moet ik €4000 aan fondsen werven, waar veel al aan hebben meegeholpen! Op dit moment wordt door de onveilige situatie afgeraden om naar Nicaragua te reizen. Plan Nederland heeft daarom gekozen voor een andere bestemming: Guatemala. Veiligheid gaat immers voor alles!

Naast de bestemming zal er overigens niet veel veranderen. We zullen nog steeds honderden kilometers fietsen, zowel pieken als dalen ervaren en ook in Guatemala zullen we Plan-projecten bezoeken die zich net als in Nicaragua focussen op tienerzwangerschappen, want ook in Guatemala worden veel meisjes te jong zwangers. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen is moeder voor haar 18e. Een zwangerschap heeft een enorme impact op het leven van jonge meisjes. Zwangerschap en bevalling op een te jonge leeftijd brengen enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan en op het doorbreken van de armoedespiraal. Plan strijdt tegen tienerzwangerschappen door meer perspectief te bieden op het gebied van onderwijs en werk. Ook zorgt Plan er voor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap.

Ik hoop jullie via deze nieuwsupdate goed op de hoogte te hebben gebracht. Ik ga in ieder geval door met keihard trainen en werven om zo mijn steentje bij te dragen, want helaas in Guatemala hebben ze het hard nodig. 

Mocht je meer willen weten over mijn reis, laat het me weten! 

Delen