Fietsend een mooiere toekomst tegemoet!

Marjolein de Kreij
van totaal € 4.000 (127%)

In Nederland staan we er vaak niet bij stil hoe bevoordeeld wij zijn, dat we elke dag een keuze hebben hoe we ons leven willen inrichten. Helaas is dat voor veel vrouwen in diverse delen van de wereld niet zo vanzelfsprekend. Daarom kies ik ervoor om mee te doen met "Cycle for Plan" en geld in te zamelen dat ook andere vrouwen de keuze krijgen, die hier zo vanzelfsprekend is.

De uitdaging

Met een groep van 12 sportievelingen gaan wij, in februari 2020, 450 kilometer fietsen om te trappen tegen kind huwelijken en tienerzwangerschappen. Tijdens deze fietstocht, waarbij we 8000 hoogtemeters gaan fietsen en voor 50 % over onverharde wegen fietsen bezoeken wij projecten van plan en zien met eigen ogen waar wij ons sponsorgeld voor hebben opgehaald. Tevens maken wij kennis met de kinderen die, door onze actie, drie jaar lang onderwijs kunnen krijgen.

Wat gebeurt er met het opgehaalde geld?

De reis en alles wat daar bij komt kijken, bekostigen we zelf. Het geld wat wordt opgehaald gaat volledig naar Plan Nederland, die hiermee meisjes voorlichting, scholing en training geeft met als doel de meisjes weerbaarder te maken, zodat zij zich beter ontwikkelen en daarmee een betere toekomst opbouwen. Deze toekomst is niet alleen voor hen beter maar ook voor de gemeenschap waar zij deel van uitmaken. 

Jouw donatie draagt bij aan deze betere toekomst!


 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 22-02-2020 | 11:37
€ 25 21-02-2020 | 10:27 Succes met de laatste loodjes, hierbij een extra duwtje in de rug. Ik las net de reisverhalen, heel mooi!
€ 50 10-02-2020 | 11:45 Ha Marjolein, zet hem op, veel plezier en succes! Mvg, Jeen.
€ 50 08-02-2020 | 09:32 Lieve Marjolein, Zo. Ik wilde je een laatste zetje geven! Heb er lang op gewacht.. ;) Een prachtig rond bedrag zo. Heel veel succes met deze waardevolle actie van je. You go girl! Liefs
€ 50 27-01-2020 | 19:01
Bekijk alle

Even voorstellen; Sherly

07-01-2020 | 00:00 Tijdens onze reis zal ik ook mijn sponsorkindje, Sherly en haar familie, gaan ontmoeten. Sherly wordt eind februari 3 jaar en staat dus aan het begin van een prachtig leven. Ze heeft een 5 jaar oudere broer en haar ouders zijn begin twintigers. Haar vader werkt in de landbouw. Wat houdt kindsponsoring in?  Van het totale bijdrage die ik op haal, gaat € 1.000,- naar mijn sponsorkindje. Betekent dit dat dit kleine meisje dat bedrag rechtstreeks krijgt? Nee, zo werkt het niet. De € 1.000,- besteedt Plan International gedurende 3 jaar aan programma’s in de community van mijn sponsorkind. Zo draag ik niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één kind, maar aan een beter leven voor alle kinderen en hun families in de community. Plan International zorgt voor bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Daarnaast besteden ze bij al hun projecten aandacht aan bewustwording en gelijke rechten en kansen. Via mijn sponsorkindje Shriley blijf ik op de hoogte van wat er met de bijdragen gebeurt en kan ik zien wat de impact is op haar leven. Ik heb onlangs al een brief van de moeder van Sherly mogen ontvangen (inclusief handafdruk:-)). Ik kijk er enorm naar uit om de kleine Sherly en haar familie in Guatemala te mogen ontmoeten! 
Lees meer