Fietsen om kinderen een betere toekomst te geven

Marcel Hof
van totaal € 4.000 (50%)

Beste Senor / Senora, 

Laat ik om te beginnen mij kort introduceren. Mijn naam is Marcel en ik ben 36 jaren jong. Woonachtig in Amsterdam en werkzaam in Rotterdam voor een coöperatie die transporten uitvoert met binnenvaartschepen. Ik weet dat het niet logisch klinkt (Amsterdam-Rotterdam). Maar het is een mooi bedrijf en een uitdagende baan.

In maart 2021 ga ik voor ‘Cycle For Plan’ de uitdaging aan om te fietsen met een groep enthousiaste mede-mountainbikers door het mooie en heuvelachtige landschap van Guatemala. Mijn benen voelen nu al de pijn van 400 kilometers lengte en 7000 hoogtemeters in 7 dagen tijd. Desondanks kijk ik er enorm naar uit. Reizen en sporten zijn twee van mijn favoriete hobby’s en deze twee elementen komen wel heel mooi samen in deze uitdaging.

Het is echter niet alleen maar een sportieve uitdaging. We bestijgen de mountainbike ook voor het ondersteunen van Plan International. Dit goede doel heeft als uitgangspunt overal ter wereld (in minimaal 50 landen zijn ze actief) jongeren, voornamelijk jonge meisjes maar ook zeker jongens, te voorzien van een betere toekomst. Ze voeren projecten uit om ze beter te laten leren, zich te kunnen ontwikkelen en voor zichzelf op te kunnen komen en hun eigen beslissingen te leren laten nemen.

Voor dit goede doel én de enorme sportieve uitdaging stap ik graag op de fiets en vraag ik jullie steun!

Waarom Guatemala? 
Meer dan de helft van de bevolking in Guatemala leeft in armoede en veel meisjes worden op hele jonge leeftijd al moeder, vaak ongewenst ook nog. Ze worden dan gedwongen te trouwen, moeten stoppen met school en hebben hierdoor weinig kans op de arbeidsmarkt. Hierdoor is hun toekomstbeeld vaak nog uitzichtlozer. 

Wat kunnen jullie doen?
Om begin maart van start te gaan met fietsen, projecten te zien en te praten met mensen heb ik jullie hulp nog een beetje nodig. Als deelnemer ben je verplicht een bedrag van € 4.000 op te halen. Dit bedrag wordt dus direct gebruikt wordt om de kinderen te helpen aan een betere toekomst. Ik ga me best doen op de mountainbike en alle kilometers, hoogtes en weersveranderingen trotseren. Mijn vraag aan jullie is een kleine donatie om mij en die kinderen over de finish streep te trekken!

Natuurlijk wil je weten of je geld goed terecht komt. Het antwoord hierop is uiteraard: Ja. Je geld komt goed terecht. Circa 90% gaat direct naar de projecten om de kinderen te helpen. De overige 10% wordt gebruikt voor de kosten van de administratie en de fondsenwerving. Mijn verblijf,- en reiskosten zijn voor mijn eigen rekening.

Alvast bedankt namens mij en de kinderen in Guatemala

Groetjes
Marcel

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 250 20-10-2020 | 19:57
€ 50 20-10-2020 | 15:05 Het is een goed doel! Veel succes!
€ 25 20-10-2020 | 07:01
€ 100 19-10-2020 | 09:19
€ 50 19-10-2020 | 09:15 Prachtig initiatief en veel succes gewenst