Mara fietst voor Plan!

Mara Visser

( Lid van team: Leonie en Mara )

Qr
van totaal € 4.000 (112%)

Altijd in voor een avontuurlijke uitdaging en zeker voor een goed doel! Met het besef dat ik geluk heb in Nederland te zijn geboren en zoveel kansen heb gehad om te zijn wie ik wil zijn en te doen waar ik blij van word ga ik fietsen voor Plan! Girls first! Op deze manier hoop ik een kleine bijdrage te leveren om dit voor andere meisjes ook mogelijk te maken.

In 2019 zal dit fietsen door Guatamala zijn! Dit betekent veel trainen, sponsorgeld ophalen, fietsspullen aanschaffen, etc. Alles om me voor te bereiden op deze spannende trip.

Op 30 januari 2019 ga ik 7 dagen gaan fietsen door Guatamala voor Plan Nederland. Ik mag door het prachtige land gaan fietsen over heftige dirt roads door de mooie heuvels van Guatamala. Gedurende die dagen zal ik 450 km afleggen.

Ik fiets met een doel. Sponsorgeld ophalen voor Plan en dan specifiek voor tienerzwangerschappen. In ontwikkelingslanden zijn er veel meisjes die bevallen van hun eerste kind als ze nog geen 15 jaar oud zijn. Plan probeert te strijden tegen tienerzwangerschappen door middel van o.a. armoedepreventie, seksuele voorlichting, informeren over de gevolgen, te werken aan het zelfvertrouwen en de bewustwording van de meisjes, het taboe te doorbreken opvang en zorg te regelen en te lobbyen. Tijdens mijn tocht zal ik ook een aantal projecten van Plan bezoeken en zien wat Plan nou precies doet tegen tienerzwangerschappen.

Wat gebeurt er met jouw geld?

89% wordt besteed aan de doelstelling | 8% wordt besteed aan fondsenwerving | 3% wordt besteed aan beheer en administratie

Ik moet € 4000,- ophalen. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar het toekomstige "sponsorkind" in Guatamala en naar de gemeenschap waarin ze leeft.
De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatamala 2019 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatamala.
De kosten van de reis (vlucht, fietsmaterialen, begeleiding tijdens de trip, visa, etc) en het verblijf betaal ik volledig zelf.

Help jij mij mee om die € 4.000,- in te zamelen? Sponsor mij! Of heb je een goed idee? Dan hoor ik dit natuurlijk ook graag. Heel veel dank namens mij, maar ook namens veel meisjes in Guatamala!

Ik heb er zin in en houd jullie graag op de hoogte van deze trip!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 28-01-2019 | 20:03
€ 20 25-01-2019 | 15:29 Heel veel succes Mara! Ik ga je volgen :), je kan het!
€ 25 21-01-2019 | 20:44
€ 10 20-01-2019 | 23:17 Heel veel succes Mara! Prachtige uitdaging voor een fantastisch doel. Zet hem op!
€ 15 20-01-2019 | 22:34
Bekijk alle

Nicaragua wordt Guatamala

30-08-2018 | 08:48 Vanwege de aanhoudende onrust in Nicaragua is er besloten de reis naar Guatamala te laten gaan in plaats van Nicaragua. Waarom Guatamala? Er is vanwege verschillende redenen voor Guatemala gekozen. Het lijkt qua cultuur en natuur op Nicaragua, je kunt er fantastisch fietsen met genoeg hoogtemeters, en we zullen interessante Plan-projecten bezoeken die zich net als in Nicaragua focussen op tienerzwangerschappen.  Mijn voorbereidingen qua fietsen en sponsorgeld ophalen gaan door. Wekelijks ben ik aan het spinnen en probeer ik een tochtje buiten te maken. Met diverse acties probeer ik sponsorgeld op te halen. Alle steun is nog steeds welkom! 
Lees meer