Josette voor Guatemala

Dit is de actie van Josette Voskuilen

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (63%)

Allereerst bedankt dat je er voor hebt gekozen deze pagina te lezen 😊

hoi,

Ik ben Josette, 45 jaar oud, moeder van 2 kinderen.

Begin 2020 ga ik op de fiets door Guatemala met als doel bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie van meiden in Guatemala. Maar liefst 50% van de meiden is op jonge leeftijd zwanger en wordt uitgehuwelijkt tegen haar wil in. Vroeg zwanger betekent geen school af kunnen maken, geen opleiding en geen werk. 

Bewustwording helpt deze meiden. Er valt ze veel te leren en Plan Nederland helpt ze daarbij. 

Voorwaarde om de reis te kunnen maken is dat ik 4.000 euro aan sponsorgeld meeneem om de projecten te ondersteunen. De kosten van de reis zelf komen uiteraard voor mijn eigen rekening. Haal ik de 4.000 euro echter niet, dan gaat voor mij de reis niet door. 

Lieve vrienden, familie, buren, (oud-)collega’s, bekenden, medemens....willen jullie mij helpen? Ieder bedrag is welkom en ben ik blij mee. Het feit alleen al dat je me steunt, zal mij ook helpen en motiveren bij het zware trainingstraject naar aanloop van deze reis van 500 km en 8000 hoogtemeters door Guatemala.

Wat gebeurt er met jouw geld?

89% wordt besteed aan de doelstelling | 8% wordt besteed aan fondsenwerving | 3% wordt besteed aan beheer en administratie

  1. Van de € 4.000,- gaat € 1.000,- naar mijn toekomstige "sponsorkind" in Guatemala (welke ik daar ook ga ontmoeten) en naar de gemeenschap en directe omgeving waarin ze leeft.
  2. De overige € 3.000,- gaat naar het project Cycle for Plan Guatemala 2020 en wordt besteed aan alle Plan Nederland-projecten in Guatemala.
  3. De kosten van de reis en het verblijf betaal ik volledig zelf. 

    Wat kan je nu doen om te helpen?
  1. Stort een mooi bedrag op deze website
  2. Deel mijn actie gerust met je vrienden, familie en collega's.

 Namens de meisjes in Guatemala, super thanks

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 17-04-2019 | 22:25
€ 25 15-04-2019 | 18:03
€ 25 15-04-2019 | 11:31 Mooi initiatief! Succes josette
€ 550 14-04-2019 | 22:09 Buurtbewoners, familie, vrienden en collega’s heel bedankt! Wat een mooie opbrengst van deze eerste stroopwafelactie.
€ 20 10-04-2019 | 22:16 Lekker bezig Josette, je blijft goed aan je conditie werken, dit was voor elke minuut onder de 2 uur op de halve marathon.
Bekijk alle

Stroopwafelactie - wauw wat een mooie opbrengst

14-04-2019 | 22:02 Nooit gedacht dat ik ooit met stroopwafels langs de deuren zou gaan. Toch heb ik dit plan zelf bedacht en gelukkig maar, waarom? Lees verder voor het mooie resultaat :-) Vrijdag 30 maart kreeg ik zo'n 80 kg stroopwafels bezorgd (zie foto, dat was nog maar de helft, want was vergeten direct een foto te maken). Oeps dat was even slikken. Moet ik die allemaal verkopen? Stomme vraag natuurlijk. Maar waar zou ik beginnen? In welke straat en hoe houd ik bij waar ik ben geweest? En hoeveel tijd zou het kosten en lukte me dat wel om naast mijn werk nog te doen? Gelukkig ging de zomertijd in, waardoor ik in de avond een uurtje langer licht had. Dat was een fijn lichtpuntje ;-) Uiteindelijk ben ik maar gewoon begonnen, want plannen zijn er niet alleen om te maken, maar vooral om ze uit te voeren. En direct alle pakjes voorzien van een sticker met mijn actiepagina, zodat mensen zouden kunnen zien waarvoor ze de stroopwafels kochten.  Vrijdagavond op de bezorgdag van de stroopwafels ben ik ook gelijk een paar uur langs de deuren gegaan en op zaterdag zelfs een uur of 5. Het was even wennen (de vele keren dat ik een nee kreeg heb ik maar niet op gelet) maar ik begon er gelukkig al snel plezier in te krijgen. Wellicht dat dat heeft geholpen aan de eerste succesvolle uurtjes huis-aan-huis. Daarna kon ik de tussenbalans opmaken en wat bleek? Ik had in ieder geval de vergunningkosten er uit en een deel van de inkoopkosten. Dit betekende dus dat ik nog even flink moest doorzetten, want het was natuurlijk wel de bedoeling dat er geld voor Cycle for Plan zou worden binnen gehaald. Ik heb daarna uitgerekend dat ik nog ruim 1,5 week dagelijkse verkoop nodig zou hebben om alle stroopwafels kwijt te raken. En dat is (met hulp van familie, vrienden en collega's) uiteindelijk gelukt, ook al moest ik af en toe geduld hebben met het weer en een uurtje thuis wachten totdat de regenbuien voorbij waren. De eindbalans Afgelopen weekend kon ik dan eindelijk de eindbalans opmaken. Wat een mooi bedrag is het geworden! Via de site is er al 72 euro rechtstreeks overgemaakt (dat verklaart meerdere keren 5 euro op de sponsorpagina), maar vanavond kan ik ook nog eens een mooie netto opbrengst van 550 euro bijschrijven. Geweldig toch!?  Familie, collega's en vrienden bedankt en vooral dank aan alle lieve buurtgenoten in De Meern, super om zoveel positieve reacties te krijgen. Omdat ik uiteindelijk door de voorraad heen was en er nog wel vraag blijkt te zijn, heb ik voor volgende maand weer een nieuwe (iets kleinere) bestelling geplaatst. Dan ga ik de stroopwafels zelf bij de fabriek van Markus&Markus ophalen. Kan ik even de heerlijke geur van versgebakken stroopwafels opsnuiven, want wat smaken ze heerlijk.
Lees meer