Fietsen voor een prachtig Plan!

Dit is de actie van Geertje Gloudemans

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (41%)

Hoi!

Fijn dat je mijn actiepagina bezoekt! Van 29 januari tot 8 februari 2020 ga ik de uitdaging aan om, samen met een groep, in 7 dagen tijd 400km per mountainbike te fietsen in Guatemala voor een goed doel: het verbeteren van de onafhankelijkheid van meisjes en jonge vrouwen aldaar.

Ruim zestig procent van de bevolking in Guatemala leeft in armoede. Armoede en een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien, dragen ertoe bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala, met name in de inheemse gemeenschappen. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen krijgt voor haar twintigste een kind. Zo’n zwangerschap op jonge leeftijd vormt niet alleen een probleem voor hun gezondheid; meisjes worden hierdoor ook belemmerd in hun puberteit en hun kans op ontwikkeling. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan. Hierdoor is meer dan de helft van de jonge vrouwen in Guatemala werkeloos. En zonder betaald werk, kunnen zij de armoedespiraal niet doorbreken. Door mee te doen aan Cycle for Plan hoop ik bij te dragen aan een betere toekomst voor deze meisjes en jonge vrouwen.

Plan geeft trainingen en voorlichtingscampagnes over seksualiteit, anticonceptie en de gevolgen van een zwangerschap, zodat jongeren baas worden over hun eigen lichaam en toekomst. Plan roept overheden ook op om seksuele voorlichting en gezondheidsdiensten voor jongeren op dit gebied makkelijk toegankelijk te maken.

Hier in Nederland bestaat deze armoede en ongelijkheid gelukkig niet en ik prijs me gelukkig dat mijn dochter en andere kinderen hier zich veilig en volledig kunnen ontwikkelen. Graag draag ik via deze uitdaging een klein steentje bij aan het geluk van andere kinderen in de wereld. Al het geld wat ik via deze actie bij elkaar weet te sprokkelen komt rechtstreeks ten goede aan Plan.

Help je mee?? Alvast super bedankt!!

Geertje

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 15-09-2019 | 11:21
€ 15 09-09-2019 | 17:33
€ 15 02-09-2019 | 21:33
€ 20 01-09-2019 | 21:43
€ 25 01-09-2019 | 20:40
Bekijk alle

Daar word je stil van..

01-09-2019 | 16:34 Ongelooflijk, nog maar een goeie week onderweg en al bijna aan de 40% van mijn minimaal op te halen sponsorbedrag. Daar word je stil van...! Wat mooi dat zoveel mensen een steentje willen bijdragen aan het geluk van mensen in een ander deel van de wereld. Natuurlijk is dit maar één specifiek doel en zijn er nog zó veel andere plekken en mensen op de wereld die hulp nodig hebben. Je weet bijna niet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er steeds meer acties die grote en kleine beetjes helpen. En zoals ik het zie is elk beetje waar dan ook en aan wie dan ook een klein stapje op weg naar een betere wereld. Ik ga voor de meisjes in Guatemala en door nu al bezig te zijn met trainen en het voorbereiden van enkele acties gaat het voor mij al meer en meer leven. Samen met Sophieke ga ik deze week beginnen met het maken van armbandjes die we voor dit doel gaan verkopen en op 19 en 25 oktober gaan we culinair aan de slag! Wil je daar bij zijn? Noteer deze data dan alvast in je agenda!! Details volgen zeer binnenkort. Nogmaals heel veel dank voor alle lieve reacties en donaties en natuurlijk tot later weer!! Groeten Geertje      
Lees meer